Cruixir el nombre de metàstasis del càncer

Cèl·lula cancerosa durant la divisió cel·lular. Crèdit: Instituts Nacionals de Salut

En la metàstasi, les cèl·lules canceroses es separen del tumor original i s’arreglen en una altra regió del torrent sanguini. Per a propagar-se, les cèl·lules metastàtiques travessen l’endoteli-una barrera de cèl·lules endotelials que revesteixen el sistema circulatori que controla el pas dels materials del flux sanguini- un comportament no tan realitzat per les cèl·lules no metastàtiques.

En un estudi publicat a Informes científics, primera autora Yamicia D. Connor, MD, doctora, resident al Departament d’Obstetrícia i Ginecologia del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess Medical (BIDMC), i col·legues, revelant que les cèl·lules no metastàtiques i les cèl·lules metastàtiques de mama. capacitat de canviar de forma, aplanant-se per creuar de forma més eficaç l’endoteli i cap al flux sanguini. A més de demostrar la transformació, l’equip va desenvolupar un per il·lustrar quantitativament aquesta interacció entre el metastàtic i que es pot modificar fàcilment.

"Les nostres dades mostren que les cèl·lules metastàtiques mamàries són més efectives, però són capaces de canviar la seva forma per ajudar-les , que és un pas crític en la propagació del càncer ", va dir Connor. "L'estudi demostra com es poden combinar models matemàtics amb sistemes biològics per proporcionar i quantificar visions importants en biologia cel·lular i probar objectius medicaments".

Utilitzant el mateix model matemàtic, els investigadors denuncien que aquest comportament està limitat a càncer de mama o malalties metastàtiques. En un estudi independent, l'equip de Connor està explorant els ovaris de la mateixa manera pot interactuar amb l'endoteli com les cèl·lules del càncer de mama.

"Aquests descobriments proporcionen un marc per examinar un potencial metastàtic del tumor en un sistema de model 3-D", va dir Toni Golen, MD, vicepresident del Departament d'Obstetrícia i Ginecologia de BIDMC, que no va participar en la investigació. "Això pot servir de base per a futures investigacions per investigar si es quantifiquen les interaccions físiques entre elles i altres tipus de cèl·lules poden proporcionar coneixement del mecanisme de la malaltia metastàtica que es pot utilitzar per orientar les decisions de tractament. "


Una "clau" per a la formació en metàstasi


Més informació:
Yamicia Connor et al, Un model matemàtic d'interaccions tumor-endotelials en la co-cultura 3D, Informes científics (2019). DOI: 10.1038/s41598-019-44713-2

Citació:
Aplicar el nombre de metàstasi del càncer (2019, juliol 17)
recuperat 17 July 2019
de https://medicalxpress.com/news/2019-07-crunching-cancer-metastasis.html

Aquest document està subjecte als drets d'autor. A part de qualsevol tracte just per a la finalitat d'estudi o investigació privada, no
Es pot reproduir una part sense el permís escrit. El contingut només es proporciona a títol informatiu.

Aquest article ha aparegut primer https://medicalxpress.com/news/2019-07-crunching-cancer-metastasis.html