Es pot prevenir el càncer? - La bandera de l'estat de la badia

Hi ha una idea errònia comuna que, si el càncer no està a la vostra família, estàs relativament segur de la malaltia. No és així.

Segons el National Cancer Institute (NCI), només el 5 al 10 per cent dels càncers són familiars o hereditaris. D'aquesta manera, es deixa aproximadament 90 perforació sense comptar.

Pot ser sorprenent aprendre que 90 per cent prové d’accions o que no ho fan. L'American Cancer Society (ACS) afirma que el nostre percentatge és superior al 40 per cent dels casos de càncer.

Diversos factors augmenten el risc de càncer. Algunes estan fora de control. La incidència augmenta amb l'edat. Aproximadament 52 per cent dels casos es produeixen entre 55 i 74. El càncer menor de 34 és relativament poc freqüent en comparació. El medi ambient és un altre factor fora del seu abast. No es pot controlar l'aire que es respira, ni tampoc inactius ni cremar combustibles fòssils. Tampoc es pot influenciar la raça o el gènere. Cas concret: homes negres per raons de llibertat, la incidència més alta de càncer de pròstata.

Però hi ha diversos factors sota el vostre control. El problema és que molta gent n’és conscient. Cada dos anys l'American Institute for Cancer Research (AICR) en publica la seva publicació Enquesta de sensibilització sobre el risc de cànceri els resultats expliquen aquesta història. Si bé 93 és la principal causa de càncer, 40 augmenta la incidència de càncer i redueix el risc de càncer. En lloc d'això, la gent s'aferra a les creences que l'estrès, les hormones en la carn i els aliments modificats genèticament són els principals culpables del càncer.

Tabac

De fet, el factor més controlable és el tabac. El tabaquisme és la principal causa de morts evitables, segons el document Centres per al Control i Prevenció de Malaltiesi té compte de morts aproximadament 1,300 cada dia en aquest país. No només els fumadors paguen la pena. Més de 41,000 morts a l'any resulten de l'exposició al fum de segona mà.

Christopher Lathan, MD, MS, MPH, director de la facultat de l'Institut Dana-Farber Cancer Equity Care Equity Care. FOTO: INSTITUT DE CÀNER DANA-FARBER

És ben sabut que fumar està relacionat amb càncers de pulmons, boca i gola, però en realitat "Aquesta és una de les maneres més potents de lliurar una substància tòxica", va explicar el doctor Christopher Lathan, especialitzat en càncer de pulmó al Dana-Farber Cancer Institute.

El dany causat pel tabac no és sorprenent. El fum del tabac conté productes químics nocius 250, dels quals almenys 69 poden causar càncer, segons la NCI. Alguns fumadors canvien a allò que consideren formes més segures d’ús del tabac, com els cigars, les pipes i el tabac sense fumar, però aquestes modificacions no proporcionen protecció. Qualsevol consum de tabac està relacionat amb el càncer. No canvia el tipus.

Per què llavors una persona seria perillosa? Tot tracta de nicotina. El tabaquisme és addictiu i la nicotina és un dels fàrmacs més difícils de superar i és capaç d’heroïna i cocaïna. Els joves recorren als cigarrets E a la recerca d’una alternativa més segura, però també són addictius.

Hi ha qui intenta reduir el risc de malaltitzar, però, segons la NCI, fins i tot un cigarret pot causar càncers relacionats amb el tabaquisme. "El millor que podeu fer és fumar", va dir Lathan. "Amb el pas del temps el risc disminueix, però mai no surt a zero".

Deixar de sortir no és fàcil. Pots trigar 10 o més intents.

NO VAN A TOTS

Hi ha diversos programes disponibles per oferir ajuda i consells per deixar de fumar:

Atenció al fumador: 1-800-QUIT-NOW (1-800-784-8669)

Institut Nacional del Càncer per a fumar: 1-877-448-7848

La Societat Americana del Càncer abandona la vida: 1-800-227-2345

Smokefree.gov

Obesitat

L’obesitat és el segon factor de risc més important del càncer, segons l’AICR, i representa aproximadament el 7 per cent de les morts per càncer. Això és especialment alarmant, ja que la prevalença de l'obesitat en aquest país és aproximadament del 40 per cent i és més freqüent en negres i hispans.

Està vinculat a una lliura no específica, però en realitat està relacionada amb 13 diferents càncers. Tot això és degut a que el greix produeix estrògens, que quan es té en excés pot augmentar el risc de càncer d'úter, de mama i d'ovari, especialment en dones postmenopauses.

La inflamació crònica de baix nivell pot ser un altre factor. Per exemple, la inflamació crònica dels càlculs biliars, que és freqüent en persones obeses, pot causar càncer.

Alcohol

FOTO: Michael Mroczek, Unsplash

FOTO: Michael Mroczek, Unsplash

És una pràctica freqüent retrocedir amb una cervesa després de la feina o prendre una copa de vi. Però, quants en teniu? L’Institut Nacional d’abús de l’alcohol i l’alcoholisme té la resposta: una beguda al dia, dues per als homes. Allò que constituïa una beguda? La NIAAA té una resposta per això: 12 unces de cervesa; 5 unces de vi; i unces 1.5, o un cop de licor a prova 80, com ara scotch.

No obstant això, un guisat de cervesa pot contenir unces 44, i un got 22 un got. De manera que aquest got de vi o ofegat de cervesa es converteix en quatre racions. L’alcohol excessiu, sobretot quan es combina amb el tabaquisme, s’associa principalment amb càncers del cap i del coll i l’esòfag, però també pot afectar el fetge, el pit i el còlon.

L’alcohol pot actuar com a irritant i causar danys a la cèl·lula que pot provocar càncer. Tingueu en compte que la quantitat d’alcohol (no el tipus de beguda alcohòlica) augmenta.

Dieta i inactivitat

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Segons l'ACS, s'assigna gairebé el 5 per cent de les causes de càncer evitables. El nou mantra es mou més ... asseureu-vos menys. N’hi haurà prou amb trenta minuts d’intensitat moderada, com caminar. Combina això amb un pla d’alimentació saludable de fruites, verdures, cereals integrals, verdures i fruits secs. Els nutricionistes aconsellen limitar el consum de carn només a les unces 12 a la setmana, i les carns processades, com la cansalada i el pernil, haurien de consumir-se poques vegades. Ambdues estan relacionades amb el càncer de còlon.

Altres factors

Malaltia infecciosa: El papilomavirus humà o VPH és el virus de transmissió sexual més comú. El VPH persisteix, pot donar lloc a càncer de coll uterí, vagina, penis, gola i anus. La bona notícia és que s’ha desenvolupat una vacuna que es lliura en dues o tres dosis per evitar la majoria d’infeccions. L’Administració d’Aliments i Medicaments va aprovar recentment Gardasil 9 per a dones i homes d’entre nou i 45 edats.

Càncer de pell: Tot i que el càncer de pell no és freqüent entre les persones de colors, les investigacions han demostrat que les taxes de supervivència del melanoma, el tipus més mortal de càncer de pell, són menors en els negres. Totes les persones, independentment del to de la pell, haurien de ser prendre precaucions dels raigs UV i utilitzeu protecció solar, eviteu el sol quan estigui al més fort i porteu roba de protecció i ulleres de sol a l’aire lliure. Podeu comprovar si hi ha alteracions o canvis inusuals a la pell.

projeccions: Els cribratges poden detectar càncers en les primeres etapes de les proves d’èxit de càncer de còlon i el càncer de còlon sovint pot trobar canvis pre-càncer a les cèl·lules abans que tinguin l’oportunitat de passar a un càncer.

Un enfocament sinèrgic

Totes aquestes tàctiques funcionen en sinergia per ajudar-vos a mantenir lliure de càncer. Si podeu afrontar-ne un, aneu al bon camí. A continuació, feu-ne un pas a la vegada. "La prevenció disminueix el risc", va explicar Lathan.

A UNA VISIÓ

Càncers vinculats a ALCOHOL

 • Pit
 • Còlon ​​i recte
 • Esòfag
 • Laringe (caixa de veu)
 • Fetge
 • boca
 • gola

Càncers vinculats a FUMACIÓ

 • Leucèmia mieloide aguda
 • Vejiga
 • cèrvix
 • Còlon ​​i recte
 • Esòfag
 • Ronyó
 • Laringe (caixa de veu)
 • Fetge
 • Pulmó
 • Cavitat oral i gola
 • Pàncrees
 • Estómac

Càncers vinculats a l’OBESITAT

 • Mama (dones en postmenopausa)
 • Còlon ​​i recte
 • uterí
 • Esòfag
 • Ronyó
 • Pàncrees
 • Gallbladder
 • Fetge
 • Limfoma no Hodgkin
 • Mieloma múltiple
 • cèrvix
 • ovari
 • Formes agressives de càncer de pròstata

www.dana-farber.org/community

Aquest article ha aparegut primer https://www.baystatebanner.com/2019/07/17/is-cancer-preventable/