S'ha afegit un segon combinat de tractament del càncer de mama al Fons de Medicaments contra el Càncer d'Anglaterra

Alguns pacients amb càncer de mama avançat al Regne Unit, seguint el contrari d'una decisió prèvia de l'Institut Nacional d'Excel·lència en Atenció a la Salut (NICE).

El combo del tractament ribociclib (Kisqali) i Fulvestrant (Faslodex), que es va demostrar que alentiria la progressió de la malaltia en un assaig clínic NICE a l'abril 2019 més preocupats, les drogues no proporcionaven cap valor econòmic.

Però les negacions de preus han permès a NICE de recomanar pacients NHS a Anglaterra hauria de tenir accés al medicament. el Uniu-vos a un combo de tractament similar al Fons contra les drogues contra el càncer, que paga l’accés anticipat a tractaments innovadors.

En aquest cas, NICE revisarà que la combinació s’hauria de posar de manera rutinària a nous pacients una vegada l’assaig clínic es realitzi al final de 2020.

Rose Gray, responsable de polítiques de Recerca en Càncer del Regne Unit, ha donat la benvinguda a les "bones notícies". Va dir que era genial veure el treball de NICE, NHS England i ribociclib del Regne Unit per garantir que es podria recomanar el tractament després del rebuig inicial.

Els medicaments recomanats per al Fons contra les drogues contra el càncer a Anglaterra també es financen generalment pel NHS a Irlanda del Nord i Gal·les, de manera que el tractament també hauria de ser disponible per als pacients. Les decisions sobre quins medicaments hauria de finançar l'NHS a Escòcia són el Consorci d'Escòcia de Medicaments.

Retardar la quimioteràpia

El tractament combinat aprovat és el ribociclib, un fàrmac de càncer dirigit, amb fulvestrant, que és una teràpia hormonal injectable.

La combinació estarà disponible per als pacients amb càncer de mama avançat que es distribueix al voltant del pit o d'altres parts del cos. Però només per a aquells que tinguin càncer causat per l’hormona estrogen i una prova negativa per a una molècula anomenada HER2 i que ha estat tractada amb teràpia hormonal abans.

NICE va concloure que el tractament combinat era necessari per al tractament de pacients amb malalties agressives.

"Els tractaments que poden posposar la progressió de la malaltia són importants perquè són sovint efectes secundaris desagradables de la quimioteràpia i retarden la necessitat d’utilitzar-la en altres." - Meindert Boysen, directora del Centre NICE per a l'avaluació de la tecnologia sanitària

"Les proves d’assaig clínic suggereixen que aquesta opció de tractament podria donar als pacients una major serietat", va dir Gray, referint-se a un Estudi comparant la combinació amb un fàrmac fictici (placebo) a les dones de 726 que havien passat per la menopausa.

Els pacients que prenen el tractament combinat de pacients de 20.5 de mitjana, en comparació amb 12.8 de mitjana en aquells que prenen fulvestrant i placebo.

Però més de la meitat de les persones que pateixen de mort sanguini sever (Neutropènia).

Més opcions per als pacients

La combinació de ribociclib i fulvestrant s'uneix a una llista creixent de persones autoritzades per a aquest tipus de càncer de mama. Es proporcionarà una opció addicional per als pacients que el càncer hagi deixat de respondre a la teràpia hormonal.

NICE va dir que el combo s'hauria d’utilitzar en els casos en què l’única altra opció és la combinació de dos medicaments diferents, una teràpia hormonal anomenada exemestà (Aromasin) i la droga apuntada everolimus (Afinitor).

"El tractament ofereix una alternativa a una altra combinació aprovada per drogues per als fàrmacs contra el càncer durant aquest any, la qual cosa és important a causa dels símptomes d'alguns pacients", va dir Gray. "I perquè s'ha recomanat per al Fons contra les drogues contra el càncer, els pacients podran accedir a la droga".

Els pacients que prenen ribociclib i fulvestrant necessiten revisions i proves regulars del cor per assegurar-se que el fetge funciona correctament. La combinació d'abreviatura (Verzenio) i fulvestrant.

Aquest article ha aparegut primer https://www.cancerresearchuk.org/about-us/cancer-news/news-report/2019-07-17-second-breast-cancer-treatment-combo-added-to-englands-cancer-drugs-fund