Pot un cor trencat contribuir al càncer?

DIMECRES, juliol 17, 2019 (HealthDay News) - "Síndrome del cor trencat"Pot perjudicar més que la cor, suggereixen noves investigacions.

Mentre que l’extrem estrès de perdre un ésser estimat cor en investigacions prèvies, un nou estudi va trobar que una de cada sis persones amb síndrome del cor trencat també tenia càncer. Encara pitjor, eren menys propensos a sobreviure al seu càncer després de cinc anys.

"Hi ha una forta interacció entre la síndrome de Takotsubo [síndrome del cor trencat] i les malignes", va dir l'autor principal Dr. Christian Templin. És director d’atenció cardíaca aguda a l’Hospital Universitari de Zuric a Suïssa.

"Per tant, s'hauria de recomanar que la síndrome de Takotsubo dels pacients participi en el cribratge del càncer per millorar la supervivència global", va afegir, i va afegir que la inversa també és certa. Tot i així, l’estudi no va demostrar que l’un causi l’altre.

La síndrome del cor trencat provoca una intensitat sobtada dolor de pit i falta d’alè que es pot confondre amb atac del cor. Aquests símptomes són una reacció a un sobtat sobtat de l’estrès hormonal, segons l’American Heart Association (AHA).

La condició fa que el cor s’expandeixi, van dir els investigadors. I això vol dir que el cor no pot bombar la sang de manera eficaç.

La síndrome del cor trencat pot ocórrer després de gairebé qualsevol experiència intensament emocional. La mort d’un ésser estimat, una ruptura o divorci, problemes financers i fins i tot una experiència intensament positiva.

Major físic estrès també pot desencadenar la síndrome del cor trencat. Un trauma físic o una cirurgia, una insuficiència respiratòria i infeccions són exemples d’estrès físic que poden contribuir a la síndrome del cor trencat, va assenyalar l’estudi.

El nou estudi va incloure prop de 1,600 persones amb síndrome del cor trencat. Els participants van ser reclutats en centres mèdics 26 de nou països diferents, entre ells vuit països europeus i Estats Units.

Entre els que van diagnosticar càncer, la majoria eren dones (88%) i la seva edat mitjana va ser 70.

Templin va dir que es va esperar la incidència de casos de càncer. Això va ser cert tant per als gèneres com per a tots els grups d’edat. Per exemple, 44%, la taxa esperada de càncer és 0.4%, però per a les persones amb síndrome del cor trencat era 8%. En els homes d’entre els anys 45 i 64, la taxa de càncer esperada era del 2%, però en els que tenien síndrome del cor trencat, era del 22%. Tant en homes majors com en dones, els casos de càncer esperats eren més del doble del que s’esperaria per a aquells amb síndrome del cor trencat.

Aquest article ha aparegut primer https://www.webmd.com/cancer/news/20190717/can-a-broken-heart-contribute-to-cancer