La missió ESA Mars finalitza després del segon test de paracaigudes: BGR

No és fàcil enviar una nau espacial a Mart, però aterrar-la al planeta vermell sense fer cràter és igual de difícil. L’Agència Espacial Europea ho sap molt bé i una prova recent de paracaigudes va plantejar preguntes serioses sobre si la missió ExoMars 2020 es mantindria prevista.

Una prova prèvia a finals de maig semblava prometedora, però finalment es va considerar un fracàs a causa dels danys soferts pels dos grans paracaigudes que faran la major part dels treballs. Aquesta última prova va incloure un disseny actualitzat del sistema de paracaigudes, però el problema el va plantejar de nou.

La ExoMars 2020 Lander està equipada amb un complex sistema de paracaigudes que es desplega en seqüència per retardar la missió i permetre un aterratge suau. va arribar a la superfície marciana. Dos grans paracaigudes són tirats l’un darrere l’altre per caigudes de pilots menors, un total de quatre paracaigudes desplegats successivament.

La prova de maig es va basar àmpliament, amb els quatre troncs en l'ordre correcte, però tots dos troncs principals es van malmetre al llarg del camí. El mateix va succeir per a la nova sèrie de proves, però l'ESA fa notar que sembla que els danys es van produir abans de la inflació completa.

"És decebedor que les adaptacions de disseny de precaucions introduïdes com a resultat de les anomalies de la darrera prova no ens han ajudat a passar la segona prova, però com sempre, seguim centrats i treballem per comprendre i corregir el defecte de manera que per llançar-lo l'any que ve ", va dir François Spoto, ESA, en un comunicat. "Ens comprometem a utilitzar un sistema capaç de lliurar de forma segura la nostra càrrega útil a la superfície de Mart per tal de dur a terme la seva única missió científica".

L’equip ExoMars 2020 ara reprendrà la seva tasca i intentarà dissenyar una solució. al problema. L’aterrador i el rover que l’acompanyen són màquines robustes, però un desembarcament forçat provocaria, òbviament, una aturada sobtada de tot el que l’ESA havia previst per a la missió.

Amb la missió prevista per al llançament a finals de juliol o principis d’agost 2020, l’ESA necessitarà una mica de sort per assegurar-se que la data sigui un sistema de paracaigudes completament funcional i ben provat.

Font de la imatge: NASA / JPL-Caltech / MSSS

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR