Gabon: Sogatra tracta de sortir de la rutina abans de l'arribada de Trans-Urb - JeuneAfrique.com

Subvencions evaporades, flota obsoleta i tensions socials ... Malgrat una nova gestió des del març, la Gabonesa de Transport (Sogatra), una operadora pública històrica, tem l’arribada de Trans-Urb, una empresa oberta al capital privat.

Amb una flota d’autobusos 300 i més de conductors 750, Trans-Urb, un nouvingut al mercat del transport públic, fa por a Sogatra, el negoci del qual ha estat desconcertat com a mínim durant quatre anys. Els vehicles ja són a Gabon, les contractacions continuen i la companyia, pública de moment, s’obrirà a capital privat a través d’un PPP el desembre.

Al juny, el ministre de Transports, Justin Ndoundangoye, va assegurar a la premsa que aquesta nova empresa està "en suport de Sogatra, que té dificultats per a l'operació i en plena reestructuració" i "participarà en la diversificació i la millora de l’oferta de transport a Gabon ”. Sense competència, sinó una divisió de línies i províncies, segons el ministre.

Aquest article ha aparegut primer ÀFRICA JOVE