Índia: Modi Threw Vajpayee's Doctrine on Caixmir: Digvijaya Singh | Bhopal News

BHOPAL: Digvijaya Singh, líder del Congrés, va contradir dimarts la declaració de l'ex-ministre de la UE P Chidambaram que Article 370 no s’hauria suprimit si Caixmir s'havia convertit en un estat hindú majoritari.
"No veig Caixmir des d'un angle hindú-musulmà. Només em pregunto sobre el mètode utilitzat per desfer l’article 370 ", va dir Singh als periodistes.
"L'ex primer ministre Atal Bihari Vajpayee havia afirmat que la manera de resoldre el problema del Caixmir era "jambooriat, kashmiriyat i insaniyat" ( democràcia la cultura i la humanitat de Caixmiri). La doctrina d'Atalji va ser rebutjada per Narendra Modi Va dir Singh.
L'ex-primer ministre va argumentar que els partits polítics de Jammu i Caixmir - Conferència Nacional, Partit Popular Democràtic (PDP), Congrés i Esquerra - havien estat ignorats abans de prendre aquesta decisió crucial.
"Els líders de quatre dels cinc principals partits han estat empresonats i no consultats. Quant als membres de les Forces Centrals 35 000 es van enviar. La policia de la vall, incloses les màximes autoritats, oficials i agents de policia, va ser desvinculada, desarmada quan les forces paramilitars van fer càrrec de les comissaries ", va dir Singh.
L'ex-primer ministre va dir: "La posició del partit del Congrés és que la Constitució s'ha perjudicat".
L'ex-primer ministre va dir que la policia civil té diferents funcions de les forces paramilitars.
va dir que el BJP havia retirat el seu suport al govern de coalició dirigit pel govern del president PDP.
"La Comissió Electoral havia declarat que la situació a Jammu i Caixmir era tal que les eleccions de Lok Sabha i l'assemblea es podrien celebrar simultàniament, però això no estava permès", va dir Singh.
"Un governador designat pel president que no és resident ni votant de Jammu i Caixmir, va decidir en nom de la població retirar els articles 370 i 35A. A això ens oposem ", ha afegit.
"El Caixmir, inclòs el PKK, hauria de ser part integrant de l'Índia. Prego a Déu perquè la pau regni al Caixmir i que es mantingui una fraternitat de milers d’anys. No hi ha més opció que resar a Déu ", va dir Singh.

Aquest article apareix primer (en anglès) a ELS TEMPS DE L'ÍNDIA