Marroc: Mohammed VI renuncia a la celebració oficial del seu aniversari - JeuneAfrique.com

El rei del Marroc, Mohammed VI, que celebra la seva 56 a la 21 el proper mes d’agost, ha decidit "no organitzar, a partir d’aquest any, la cerimònia oficial" de celebració del seu aniversari, va anunciar la 13 August a una declaració del Palau, sense especificar els motius d’aquesta decisió.

La celebració de l’aniversari reial coincideix tradicionalment amb la "Festa de la Joventut". Durant el regnat d’Hassan II, aquesta festa es va celebrar l’aniversari del pare de l’actual governant, el 8 de juliol.

Per a l’última Festa del Tron, que va marcar el juliol 30 i 31 els anys 20 de regnat de Mahoma VIel Palau ja havia cridat als marroquins a una "commemoració normal sense més celebració".

Un calendari puntuat per festius oficials

Aquesta festa va culminar el 31 de juliol amb el ritual d’adscripció altament cerimonial, que cada any cents de dignitaris, càrrecs electes i alts càrrecs del Ministeri de l’Interior es prosternen davant del seu sobirà.

Per al seu aniversari 54e, a 2017, el rei havia organitzat una recepció a la ciutat de M'diq (nord) davant una multitud de representants del món polític, diplomàtic i militar.

El calendari marroquí està puntuat per festivals oficials, marcant dates històriques i cites relacionades amb la vida monàrquica, normalment puntuades per grans recepcions, discursos i gràcies reials.

Aquest article ha aparegut primer ÀFRICA JOVE