Metges Sense Fronteres llença la tovallola a Maïné-Soroa (regió de Diffa), plagada per abusos de Boko Haram

(Agence Ecofin) - Metges sense Fronteres (MSF) ha anunciat recentment la seva sortida de la ciutat de Maïné-Soroa, situada a la regió de Diffa, al sud-est del país, a prop de Nigèria. Aquesta retirada, informa l’ONG, arran de l’atac que va afectar l’oficina MSF d’aquesta ciutat, la 26 April 2019.

"Des d'aquest atac, Metges Sense Fronteres ha intentat entendre l'incident, però fins aleshores no hem pogut identificar qui va fer això i per què. Així, davant d'aquesta incertesa, vam decidir tancar el projecte per no exposar el nostre personal i les seves operacions ", va dirRFI, Abdoul Aziz Mohammed, cap de missió de MSF al Níger.

Durant tres anys, l’organització es va ubicar a la zona on va proporcionar assistència mèdica i humanitària a la població de Maïné-Soroa. Però les incursions regulars del grup Boko Haram van millorar la seva determinació.

Jean-Marie Nkoussa

Aquest article ha aparegut primer https://www.agenceecofin.com/securite/1408-68393-niger-medecins-sans-frontieres-jette-l-eponge-a-maine-soroa-region-de-diffa-en-proie-aux-exactions-de-boko-haram