A continuació, es mostren els quatre llocs on la sonda d'asteroides de la NASA podria aterrar - BGR

La nau espacial OSIRIS-REx de la NASA es troba actualment a l'altura de l'asteroide conegut com Bennu. Han passat mesos, fent fotos i escorcollant la superfície de l’asteroide per tenir una millor idea dels perills que pot suposar la sonda quan finalment arribi a terra.

Ara, després d’analitzar cada polzada quadrada d’aquesta enorme roca, la NASA s’ha reduït en possibles llocs d’aterratge només quatre candidats . Cadascun dels quatre punts és relativament atractiu, amb poques restes grans, però l’equip de ciències encara té feina per fer abans de poder fer la trucada final.

Quan la missió es va llançar per primera vegada, la NASA va pensar que les coses anaven bé. per progressar més ràpidament que ells. Quan la sonda va arribar a Bennu, va descobrir que l'asteroide era en realitat molt més "desordenat" del que s'hauria pogut endevinar, amb restes escampades per tota la superfície. Això ha complicat la cerca d’un lloc de contacte adequat.

L’objectiu final sempre ha estat recuperar mostres de material d’asteroides i enviar-lo a la Terra. És difícil seleccionar on cal portar aquesta mostra a causa dels requisits del sistema de recollida de mostres de les naus espacials. El material ha de ser menor d’una polzada, en cas contrari, la sonda no serà capaç d’atrapar-lo, però els quatre llocs d’aterratge potencials semblen oferir un material adequat.

"Sabíem que Bennu ens sorprendrà, així que estem preparats per a qualsevol cosa que puguem trobar", va dir l'investigador en cap de OSIRIS-REx, Dante Lauretta, en un comunicat. "Com en qualsevol missió d'exploració, tractar amb el desconegut requereix flexibilitat, recursos i enginy. L’equip OSIRIS-REx va demostrar aquestes característiques essencials per superar l’inesperat durant la reunió amb Bennu. "

A partir d’aquí, l’equip restringirà les seleccions a dos, després sobrevolarà l’escena per triar el lloc de recollida de mostres. . Aquesta maniobra no passarà fins l’any que ve, i el vol de tornada a la Terra trigarà tres anys més, de manera que no aconseguirem cap bitxo d’asteroides de Bennu abans que acabi l’any 2023 com més aviat.

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR