Índia: els pandits del Caixmir es reuneixen als Estats Units per donar suport a la revocació de l'article 370 | Índies actuals

WASHINGTON: La comunitat de Kandmir Pandits als Estats Units va celebrar una manifestació aplaudint la decisió del govern indi de revocar l'article de la Constitució atorgant un estatus especial a Jammu i Caixmir.
L'agost 5, el govern indi va revocar l'article 370 atorgant un estat especial a Jammu i Caixmir i va proposar que l'estat es dividís en dos territoris, Jammu i Caixmir i Ladakh.
Units per altres membres de la comunitat indoamericana, els Kashmiri Pandits van organitzar la manifestació la setmana passada davant la seu de la CNN a Atlanta per donar suport a la derogació de l'article 370.
"La reunió va emfatitzar que aquests articles relacionats amb el Jammu i el Caixmir requerien aquests canvis ja que eren altament discriminatoris cap a gairebé totes les minories caixmiri (com ara xiïtes, dalits, gujjars, pandits). Caixmir, sikhs de Caixmir) ... (...) "Antic president de la Federació Nacional d'Associacions Índies i Americanes (NFIA).
A la manifestació, els Kandmiri Pandits van explicar històries personals del seu èxode infeliç i el seu desig de tornar al seu país natal, que van deixar a 1990 a causa del seu activisme.
"Tots els presents van pensar que amb aquesta nova llibertat que ofereix el govern de Modi, els hindús, els musulmans, els sikhs, els cristians i altres minories de l'Índia ara tindran una millor possibilitat de ser iguals abans que els llei! ", va dir Razdan.
Mentrestant, el doctor Richard Horton, un metge holandès de Caixmir-Origin, en una carta a l'editor de la revista Lancet, assegura que està "profundament decebut" pel fet que la seva recent opinió publicada August 17 ometi molts fets rellevants. anàlisis intel·lectualment deshonest d’un problema geopolític complex.
"Demanem a Lancet que retiri immediatament l'editorial o que publiqui un punt de vista que inclogui un conjunt de fets i anàlisis més detallades sobre Caixmir ...", diu la carta.
També va dir que Lancet "no té cap raó per qüestionar les iniciatives d'un país secular, sobirà i democràtic per solucionar el problema del Caixmir.

Aquest article apareix primer (en anglès) a ELS TEMPS DE L'ÍNDIA