Feu els ulls a les deixalles rocoses com la Terra que cobreix la superfície de l'asteroide Ryugu - BGR

JAXA, l’agència espacial japonesa, ha tingut un any ocupat, però és el mateix quan controles una sonda d’asteroides que orbita una roca espacial llunyana. La nau espacial Hayabusa2 ha girat al voltant de l'asteroide conegut com a Ryugu des de fa poc més d'un any i ha fet grans moviments en el camí.

La sonda ja ha pres mostres de material d’asteroides i el portarà de nou al final. La Terra, però encara hi ha molts científics que poden aprendre sobre la composició de l’asteroide sense passar per la pràctica. En un nou estudi publicat a: ciència els investigadors expliquen com revelen les imatges recollides per un petit robot robòtic desplegat a Ryugu les seves qualitats terrenals .

A l'arribada a Ryugu, la sonda Hayabusa2 va desplegar un petit cotxe a la seva superfície. El seu nom era MASCOT (sigla de Mobile Asteroid Surface Scout) i, tot i que les seves bateries el van condemnar a un breu període d’observació de menys d’un dia, les imatges recollides després de la seva caiguda a la superfície de la roca eren va revelar un aspecte molt interessant de la composició de les seves roques.

Extracte del paper:

Les roques apareixen bé brillants, amb cares llises i arestes afilades, o fosques, amb una superfície friable i friable com una coliflor. Les imatges de primer pla d'una roca d'aquest darrer tipus revelen una matriu fosca amb petites inclusions lluminoses i espectralment diferents, cosa que implica que no ha sofert cap modificació aquosa important. Les incloses semblen similars a les dels meteorits de condrita carbònica

Això és particularment interessant per als investigadors, ja que aquestes roques són familiars i distintives, amb diferents inclusions que solen donar a cada roca una personalitat única. El fet que els científics puguin observar aquestes roques abans que passin per l’intens infern d’entrada a l’atmosfera terrestre i serà interessant veure com les mostres de Ryugu es diferencien dels meteorits existents que es van recollir a la Terra .

Hayabusa2 va guanyar 'De fet, els científics hauran d'esperar per veure què poden aprendre quan es posin mans a les mostres de material. Mentrestant, aquestes fotos hauran de ser suficients.

Font de la imatge: Jaumann et al./Science (2019)

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR