Els científics han construït fulles artificials que poden convertir la llum del sol en medicina - BGR

El nostre sol és una font d’energia increïble i abundant que tot just comencem a aprendre a explotar. Les plantes, en canvi, dominen perfectament l’energia lliure que proporciona el cel, per la qual cosa és natural que els científics s’inspiren en aquesta font d’inspiració.

ara un esforç continu investigadors del grup Eindhoven. La Universitat de Tecnologia ha elaborat un nou tipus de prometedora xapa artificial. Com les fulles naturals, les fulles artificials absorbeixen la llum del sol i la fan servir per crear alguna cosa completament nova. Aquests mini-reactors, en lloc de generar combustible per a una planta viva, poden produir medicaments per als humans.

en aquest sistema de fulles artificials durant un cert temps, presentant primer un prototip en 2016. Ara la tecnologia s'ha perfeccionat i els investigadors diuen que es pot utilitzar un fullatge de colors falsos per crear gairebé qualsevol tipus de fàrmac que es pugui imaginar.

Els senyals de la mare natura, els petits reactors utilitzen canals intrincats que flueixen com a venes per les fulles. Quan el sol colpeja alguns líquids a través de les fulles, desencadena una reacció química. Es tracta d’un procés que normalment requeriria electricitat, productes químics corrosius o tots dos, però mitjançant l’ús del sol per alimentar la producció de fàrmacs, es fa molt més sostenible.

Els científics estan pensant en l'ús d'aquests sistemes en llocs on la medicina és curta. és difícil subministrar i produir localment. Amb aquests avenços, seria molt més fàcil produir medicaments antipalúdics a la selva sense una xarxa elèctrica.

"Amb prou feines hi ha barreres per posar en pràctica aquesta tecnologia a part del fet que només funciona durant el dia", afirma Timothy Noel, que dirigeix ​​la investigació. va dir en un comunicat . "Les fulles artificials són perfectament escalables; on hi ha sol, funciona. Els reactors es poden escalar fàcilment i, per la seva naturalesa barata i autònoma, s’adapten idealment per a la producció rendible de productes químics del sol. "

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR