Procés de sortida de crisi: Boureima Allaye demana un diàleg inclusiu amb tots els seus desitjos.

Per contribuir al diàleg polític inclusiu, el Consell Nacional de la Societat Civil de Mali organitza un taller nacional per reflexionar sobre aquest diàleg. Aquest dissabte 7 de setembre, 2019, al Centre de conferències internacional de Bamako, sota l’egida del doctor Boubou Cissé, primer ministre i cap de govern, han començat les activitats d’aquest taller. Es va destacar la presència del ministre de reformes institucionals i relacions amb la societat civil, el senyor Amadou Thiam.

Durant aquest taller, totes les nenes i tots els fills del país seran consultades sobre el diàleg polític inclusiu. Els intercanvis tindran una durada de dos dies, la 07 i la 08 2019 de setembre, a Bamako. Preparen la contribució de la societat civil al diàleg nacional inclusiu.

En aquesta ocasió, la presidenta del Consell Nacional de la Societat Civil, Boyreima Allaye Toure, va parlar dels mals que pateix avui el país: inseguretat, mal govern, crisis socials i polítiques, corrupció, etc. D’aquí la importància d’aquest diàleg per a una sortida final de la crisi.

Com a recordatori, va dir: "El ressorgiment de la inseguretat a tot el país caracteritzat per una proliferació d'atacs armats i l'abandonament de les autoritats locals per part de l'administració pública ha afavorit l'establiment de xarxes de tràfic de drogues. "armes, migració il·legal i assentament de grups terroristes".

Afegeix Touré a les regions del nord, com al centre del país, ara és difícil distingir entre els del bandolerisme i els grups radicals.

Segons Boureima Allaye, aquests grups armats, escampats pel centre i pel país, són perillosos. Segons ell, a les zones rurals, aquests grups aprofiten l’absència de l’estat per difondre el terror entre la població local. "Avui, vuit de cada deu regions del país s'han convertit o poden convertir-se en una base fixa per planificar atacs terroristes, tràfic de drogues i segrest d'ostatges", afirma.

Per al president de la CNSC, per a la preservació de la pau i la tranquil·litat social, garantia de qualsevol desenvolupament, és més important que mai plantejar sobre la taula totes les qüestions de seguretat, polítiques i socials. fer un tema global de discussió en aquest marc de diàleg inclusiu.

"Aquesta voluntat dels poders públics d'implicar els interlocutors socials de manera més inclusiva en les reformes previstes és el resultat de la convicció de la societat civil que cal un consens entre els principals actors per resoldre els problemes econòmics, socials i de bon govern. promovent la pau i l'estabilitat social ", va concloure.

Oumar SANOGO

El demòcrata

Aquest article ha aparegut primer http://bamada.net/processus-de-sortie-de-crise-boureima-allaye-appelle-le-dialogue-inclusif-de-tous-ses-voeux