Els rèptils que volaven van dominar els cels a Amèrica del Nord, revelen nous fòssils - BGR

Si remuntes en el temps a una època en què els dinosaures van recórrer la Terra, tindries moltes coses que té por. Els dinosaures que regnaven a la terra eren sovint gegantins i els oceans estaven dominats per criatures igualment formidables. El cel tenia la seva pròpia part d’animals impressionants, i els fòssils recentment descoberts ajuden a marcar aquest punt de forma espectacular.

Un nou estudi publicat al Revista de Paleontologia Vertebrada descriu un antic avió. rèptil tan enorme que competiria amb alguns avions petits. L’espècie, anomenada Boreas de Cryodrakan vol dir "Drac congelat del nord", només per fer-vos una idea del tipus de criatura de què parlem.

La determinació de l’existència d’aquesta nova espècie va ser possible mitjançant un esquelet parcial descobert a Alberta, Canadà, en una regió coneguda pels caçadors de fòssils. Els científics sovint poden treballar amb pocs ossos per dibuixar una criatura més gran, però la riquesa òssia que deixa aquest exemplar en particular ha ajudat l'equip investigador a pintar una imatge molt més viva de l'escala que podrien aconseguir aquests rèptils. volar.

"Aquest tipus de pterosaure (azhdarchids) és bastant rar i la majoria dels exemplars són només ossos", va dir Michael Habib, coautor de l'estudi, en un comunicat . "La nostra nova espècie està representada per un esquelet parcial. Això ens parla molt de l’anatomia d’aquests grans díptics, la seva fugida i la seva forma de vida. "

Tal com explica l’estudi, la nova espècie pertany a un grup d’animals coneguts per la seva increïble mida. Algunes d’aquestes criatures podrien pesar fins a 500 lliures i desplegar les ales a uns trenta metres, cosa que correspon a la mateixa etapa que l’avioneta lleugera moderna.

Aquestes criatures haurien projectat ombres més aviat impressionants sobre tot el que caçaven el descobriment d’aquests animals ajuda els investigadors a comprendre millor les característiques del vol dels animals, així com els límits potencials.

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR