Boles de foc descobertes a Califòrnia al cel - BGR

Si vostè és resident a Califòrnia i passa la nit fora dilluns a la nit, potser haureu notat una cosa molt especial al cel. Desenes de persones van denunciar haver vist un resplendor brillant al cel durant uns segons, i l'observació és coherent amb les observacions de boles de foc en el passat.

Veure una peça de roca espacial que gira al cel nocturn sempre és emocionant, però aquesta observació en particular no era totalment imprevisible. La pluja de meteorits Draconid aquesta setmana augmenta notablement les possibilitats de detectar una bola de foc a la majoria dels Estats Units, Mèxic i algunes parts del Canadà.

Informes del sud de Califòrnia s’acumulen des de finals d’ahir a la nit, i molta gent va notar que era la bola de foc més brillant que havien vist mai. Alguns informes suggereixen que hi havia més d’un rastre, tot i que això pot ser el resultat de fragmentar l’objecte en peces més petites quan es va inclinar cap a la Terra.

Cap element de l'objecte que cau sembla que l'hagi abatut a la Terra. i és probable que la peça o les peces de roca quedessin totalment destruïdes quan passessin per l'atmosfera sota un incendi. Això és comú en les roques espacials més petites perquè la fricció atmosfèrica tendeix a incinerar i vaporitzar bé les roques abans que arribin a terra ferma.

Les imatges de la bola de foc descoberta a Califòrnia eren rares, però una persona que afirma tenir-la El vídeo capturat del meteor en vídeo, a través de la càmera de tauler del seu cotxe, va traslladar el metratge a Twitter. :

No es tracta d’un vídeo d’alta qualitat, però es fa el treball i podem veure clarament el brillant flash i la cua de l’objecte a mesura que baixa. La marca de temps del vídeo correspon a altres observacions denunciades. Els Skywatchers poden tenir una altra oportunitat de veure una "estrella que dispara" aquesta nit, ja que la pluja de meteors arriba al punt àlgid d'aquest dimarts a la nit.

Font de la imatge: Shutterstock

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR