Índia: Harsh Vardhan llança un full de ruta de col·laboració OMS per transformar el sector sanitari Índies actuals

NOU DELHI: el ministre de Salut de la Unió Europea Vardhan dur el dimecres va publicar un full de ruta estratègic per això OMS col·labora amb el Govern de l’Índia per millorar la salut de la població del país i la seva transformació. canvis en el sector sanitari.
L’estratègia d’India-Índia “Estratègia de cooperació 2019-2023: Índia-Índia: un període de transició” explica com l’agència de salut mundial pot ajudar el Ministeri de Salut i els ministeris aliats a promoure l’impacte a nivell global. segons un comunicat de l'Organització Mundial de la Salut.
El CCS es basa en altres documents de política estratègica, inclosa la Política Nacional de Salut 2017 de l’Índia i les moltes iniciatives innovadores que l’Índia ha introduït - des d’Ayushman Bharat fins al seu programa nacional d’hepatitis viral, inclòs promovent la salut digital.
El suport de l'OMS al Govern se centrarà en quatre prioritats estratègiques: accelerar la cobertura de salut universal, promoure la salut i el benestar, protegir les persones contra emergències sanitàries i reforçar el lideratge global de l'Índia. en salut.
S’espera que el període de transició transformi ràpidament el sector sanitari a l’Índia i millori l’accés a una atenció de qualitat, especialment per a poblacions vulnerables i menystingudes.
El CCS és un dels primers en alinear-se plenament amb el recentment adoptat Programa de treball OMS 13e recentment adoptat i els seus objectius de "triple mil milions" dels objectius de desenvolupament sostenible. i els vuit objectius de la Regió d'Àsia del sud-est de l'OMS. prioritats emblemàtiques, ha indicat el Ministeri de Salut en un comunicat.
També informa dels treballs del Marc de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides per a 2018-2022.
Vardhan va dir que la CSC seria un "document molt important" per a l'Índia durant els propers cinc anys i que s'havia elaborat després de consultes amb ministeris i altres parts interessades.
"L'OMS ha col·laborat estretament amb el Ministeri de Salut i Benestar Familiar per avançar en l'agenda de salut", va dir.
Va afegir que va comptar amb el suport i la col·laboració de l'OMS per avançar en la meta de la salut per a tots els índies.
En el seu missatge, Poonam Khetrapal Singh, director regional de la regió de l'OMS del sud-est asiàtic, va dir: "Les prioritats estratègiques del CSC reflecteixen l'objectiu general de la regió. L’OMS continuarà ajudant l’Índia a assolir els seus objectius i el seu camí per ajudar a mantenir, accelerar i innovar accions que han fet progressos dramàtics en la salut i el benestar de la seva gent.
"També continuarà apreciant i celebrant els èxits de l'Índia i el seu impacte més ampli dins de l'OMS, al sud-est asiàtic. Regió i més enllà. "
El secretari d’Estat de Salut, Preeti Sudan, va manifestar la seva confiança en què la col·laboració amb l’OMS seria molt productiva.

Aquest article apareix primer (en anglès) a ELS TEMPS DE L'ÍNDIA