Índia: Altres països no han de fer comentaris sobre els assumptes interns de l'Índia: converses de MEA sobre xerrades sobre Xi-Khan a Caixmir | Índies actuals

NOU DELHI: L’Índia va reaccionar amb força el dimecres als informes del president xinès Xi Jinping et Pakistan El primer ministre Imran Khan va discutir el caixmir i va dir que Pequín era "perfectament conscient" de la posició de Nova Delhi i que no correspon a altres països comentar els seus assumptes interns.
La forta reacció de l'Índia es produeix després que els mitjans estatals xinesos informessin que Xi havia dit a Khan en la reunió que la Xina estava "mirant" la situació al Caixmir i esperava que "les parts interessades" poguessin solucionar el problema mitjançant diàleg pacífic.
"Vam veure l'informe sobre la reunió de Xi amb Khan, que també menciona les seves converses sobre Caixmir. La posició de l’Índia és clara i coherent: Jammu i Caixmir són part integrant de l’Índia. La Xina és plenament conscient de la nostra posició. No correspon a altres països comentar els assumptes interns de l'Índia ", va dir el portaveu del ministre d'Afers Exteriors, Raveesh Kumar.
Xi, que celebrarà una segona cimera informal amb el primer ministre Narendra Modi Divendres, Khan va assegurar en una reunió que l'amistat entre la Xina i el Pakistan era "indestructible i sòlida" malgrat els canvis en la situació internacional i regional.
La visita de Khan a la Xina ve enmig de les tensions entre Pakistan i Índia després de la derogació de Nova Delhi Article 370 posa fi a l'estat especial de J&K de l'agost 5

Aquest article apareix primer (en anglès) a ELS TEMPS DE L'ÍNDIA