Saturn compta amb noves llunes 20 i tots necessiten noms: BGR

La lluna singular de la Terra ha ofert als astrònoms l'oportunitat d'estudiar la relació entre els planetes i els satèl·lits naturals que els orbiten. En molts sentits, la Lluna de la Terra és la introducció perfecta per ensenyar a la humanitat nocions bàsiques sobre el funcionament de l’univers.

Cap gegantina del gas Saturn, per descomptat, no hi viu, però si n’hi hagués, tindrien molt més a veure com mires cap al cel a través de la vasta col·lecció de llunes del planeta. Sospitós recentment de ser una mica més que 60, un nou esforç de recerca revela que existeix realment Llunes addicionals de 20 que mai no ens havíem adonat abans, portant el total a 82.

Un equip d’astrònoms va veure les noves llunes que utilitzen el telescopi Subaru, que forma part de l’observatori Mauna Kea de Hawaii, i el descobriment va ser anunciat pel Planet Minor Center de la Unió Astronòmica Internacional. .

Pot semblar estrany que pugui ser un planeta tan estudiat com Saturn. tenir 20 llunes desconegudes en òrbita al seu voltant, però quan es té en compte la mida d’aquests nous objectes, té més sentit. Les llunes són minúscules en relació amb la Terra, cada món la mida d’una pinta mesura només unes tres milles de diàmetre. En canvi, la lluna té una amplada superior a 2,158 milles.

Una observació especialment interessant sobre les llunes recentment descobertes és que 17 d'elles orbiten Saturn "cap per avall". Aquest moviment es coneix com a òrbita retrògrada. semblen agrupades, cosa que suggereix que els seus orígens estan relacionats amb col·lisions entre objectes més grans de l'òrbita de Saturn, possiblement entre les antigues llunes de Saturn o impactes entre la lluna i altres objectes, com ara asteroides.

Els descobriments ara demanen ajuda al públic per anomenar les noves llunes . Les llunes de 20 s’han de guanyar i s’han de tuitejar les entrades al compte @SaturnLunacy amb fotos, il·lustracions i informació complementària per proporcionar suport al vostre nom.

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR