Voleu viure més? Obtenir un gos

Si ampliar el temps a la Terra és una gran prioritat per a vosaltres, adoptar un amic pelut podria ser de gran ajuda. Un nou estudi Tenint en compte diverses dècades d’investigació sobre la salut mundial i la propietat d’animals de companyia, es revela que les persones propietàries d’un gos es beneficien d’una reducció del 24% en la mortalitat global.

Aquest estudi és una metaanàlisi de la investigació que ha arribat fins als anys 1950. En aquesta nova sèrie de recerca es van incloure deu estudis individuals, amb dades de prop de quatre milions de participants. Agrupant totes les dades en una pila més gran, els investigadors poden pintar una imatge encara més precisa de com determinats factors afecten un resultat. En aquest cas, l’impacte de la propietat del gos durant la vida útil va ser el focus d’atenció. rar acord sobre el nou Nintendo Switch amb una millor durada de la bateria no s’esgota

Les dades mostren que la moralitat de totes causes (el risc de morir literalment de res) es redueix en 24% per als propietaris de gossos. Tanmateix, quan analitzem les dades en profunditat, entenem ràpidament què hi ha darrere d’aquesta conclusió i tot això està relacionat amb la salut del cor.

La possessió de gos sembla estretament relacionada amb una reducció del nombre de morts per problemes cardiovasculars. Això no és especialment impactant, i les dades suggereixen des de fa temps que tenir un gos és bo per al cor, però és important veure com aquests beneficis per a la salut es tradueixen en un menor risc de mort.

Curiosament, els efectes positius de tenir un gos van ser encara majors en persones amb problemes cardiovasculars demostrats, inclosos casos anteriors d’atac cardíac o ictus. Per a aquestes persones, tenir un gos va reduir el seu 31% de risc de morir per malalties cardiovasculars, cosa que dóna suport a la idea que el major benefici de tenir un gos és que el cor estarà més sa.

Però, per què? Els estudis han trobat que, en general, tenir una mascota pot reduir l'estrès, cosa que pot resultar en un cor més saludable, però la resposta és probablement més senzilla. Posseir un gos significa portar-lo fora i això es tradueix en un passeig espiritual pel bloc o en una recreació al pati del darrere, l’activitat física associada a la propietat d’un gos és un avantatge considerable per al teu cos.

Aquest article apareix primer (en anglès) a BGR