El nou estudi associa la ingesta de llet lactia amb un major risc de càncer de mama: l'evidència suggereix que beure de forma constant fins a una copa al dia pot augmentar la taxa de càncer de mama fins a un 50%.

0 0

La ingesta de llet lletera està associada a un major risc de càncer de mama en dones, segons un nou estudi realitzat per investigadors de la Universitat de Loma Linda Health.

Productes lactis, soja i risc de càncer de mama: aquelles llet confoses, publicat a la revista International Journal of Epidemiology, va trobar que fins i tot quantitats relativament moderades de consum de llet lacti poden augmentar el risc de càncer de mama de les dones - fins a un 80% depenent de la quantitat consumida.

El primer autor del treball, Gary E. Fraser, doctor en MBChB, va dir que l'estudi observacional proporciona "evidències força fortes que la llet lactia o algun altre factor estretament relacionat amb el consum de llet làctica és una causa de càncer de mama en les dones.

"Consumir fins a 1/4 a 1/3 tassa de llet lletera al dia es va associar amb un augment del risc de càncer de mama del 30%", va dir Fraser. "En beure fins a una tassa diària, el risc associat va augmentar fins al 50%, i per als que beuen de dos a tres tasses al dia, el risc va augmentar fins al 70% fins al 80%. "

Les directrius dietètiques actuals dels EUA recomanen tres tasses de llet al dia. "Les proves d'aquest estudi suggereixen que la gent hauria de veure aquesta recomanació amb precaució", va dir Fraser.

Per a l'estudi es van avaluar els consums dietètics de prop de 53,000 dones nord-americanes, totes elles inicialment lliures de càncer i seguides durant prop de vuit anys. Les ingestes dietètiques es van estimar a partir de qüestionaris de freqüència d’aliments (FFQ), també es van repetir recordacions de 24 hores, i un qüestionari de base tenia preguntes sobre dades demogràfiques, antecedents familiars de càncer de mama, activitat física, consum d’alcohol, hormonal i altres medicaments, cribratge de càncer de mama i història reproductiva i ginecològica.

Al final del període d'estudi, hi va haver 1,057 nous casos de càncer de mama durant el seguiment. No es van trobar associacions clares entre els productes de soja i el càncer de mama, independentment dels lactis. Però, en comparació amb un consum de llet baix o nul, la ingesta més elevada de calories i lactis lactis es va associar amb un major risc de càncer de mama, independentment de la ingesta de soja. Fraser va assenyalar que els resultats van tenir una variació mínima quan es va comparar la ingesta de greixos complets amb els llets reduïts o sense greixos; no hi havia associacions importants amb formatge i iogurt.

"Tot i això", va dir, "els aliments lactis, sobretot la llet, van estar associats a un augment del risc, i les dades van predir una reducció marcada del risc associada amb la substitució de llet de soja per llet lletera. Això planteja la possibilitat que la llet alternativa en lactis pugui ser una elecció òptima. "

Un efecte perillós de la lleteria és coherent amb el recent informe AHS-2 que suggereix que els vegans, però no els lacto-ovvo-vegetarians, experimentaven menys càncer de mama que els no vegetarians.

Fraser va dir que els possibles motius d’aquestes associacions entre el càncer de mama i la llet lactia poden ser el contingut d’hormones sexuals de la llet lactia, ja que les vaques naturalment estan lactant, i sovint al voltant del 75% de la ramaderia lactia està embarassada. El càncer de mama en dones és un càncer sensible a l’hormona. A més, en alguns informes, la ingesta de lactis i altres proteïnes animals també està associada a nivells sanguinis més elevats d’una hormona, el factor de creixement-1 (IGF-1), similar a la insulina, que es creu que fomenta certs càncers.

"La llet lletera té algunes qualitats nutritives positives", va dir Fraser, "però cal equilibrar-la davant d'altres possibles efectes menys útils. Aquest treball suggereix la necessitat urgent de més recerca. "

Aquest article ha aparegut primer https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200225101323.htm

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.