Xconomia: terres terapèutiques en bicicleta 30 milions de dòlars de Genentech en un nou pacte d’R + D sobre el càncer

0 0

Xconomia
Boston
-

Genentech és l’última empresa que ha iniciat una aliança de descobriment de fàrmacs amb Bicycle Therapeutics, afegint una nova aliança en la investigació del càncer per a la biotecnologia en etapa clínica.

Sota un acord va anunciar dimarts que la filial de Roche Genentech paga la bicicleta (NASDAQ: BCYC) 30 milions de dòlars al capdavant A mesura que avancin els programes, Bicicleteria podria guanyar fins a 1.7 milions de dòlars en els pagaments assolits per una fita més els drets de les vendes si Genentech comercialitzés alguna de les teràpies cobertes per l'acord. Cap de les drogues contra el càncer que actualment es troben en el pipeline propi de la bicicleta no s'inclou a la col·laboració.

La bicicleta, amb seu a Cambridge, Regne Unit, i que també desenvolupa operacions a Lexington, MA, està desenvolupant una nova classe de fàrmacs formats per pèptids, que són cadenes d'aminoàcids. L’empresa utilitza bastides de molècules petites per formar aquests pèptids sintètics en dos bucles que s’assemblen als pneumàtics de la bicicleta. La companyia denomina a aquestes molècules "bicicletes". Aquesta estructura, segons la companyia, els ajuda a unir-se a una proteïna objectiu.

D’acord amb els termes de tracte esmentats a presentació de valors, la nova aliança demana que Bicycle desenvolupi pèptids de bicicletes que s’abordin als objectius biològics seleccionats per Genentech. La bicicleta serà responsable del descobriment i la recerca preclínica fins a la selecció dels candidats a immuno-oncologia. Genentech té l’opció de continuar desenvolupant un candidat i obtenir drets exclusius de desenvolupament i comercialització d’aquest compost a canvi de “pagaments fites basats en l’èxit” que sumen entre 10 i 12 milions de dòlars per programa, segons la documentació.

L’associació abasta fins a quatre candidats a fàrmacs que s’aborden a múltiples objectius d’immuno-oncologia. Els pagaments fets relacionats amb el desenvolupament, la regulació i la comercialització inicial podrien assolir fins a 200 milions de dòlars per programa. La bicicleta podria guanyar pagaments addicionals si els productes comercialitzats aconsegueixen fites de vendes.

El programa principal de bicicleta, BT1718, és un conjugat de bicicleta-toxina dissenyat per orientar-se a tumors que expressen la metaloproteasa de membrana tipus 1, un enzim sovint expressat en cèl·lules canceroses. Aquest programa es desenvolupa en col·laboració amb el Centre for Drug Development of Cancer Research UK, que finança la recerca. Un altre programa, BT5528, té com a objectiu EphA2, una proteïna sobreexpressada en alguns càncers. La bicicleta està finançant l'estudi de fase 1/2 que està provant aquest compost.

La bicicleta també ha combinat la seva tecnologia en col·laboracions amb altres entitats. Una aliança amb AstraZeneca (NYSE: AZN) desenvolupa tractaments per a malalties respiratòries, cardiovasculars i metabòliques mentre s’ofereix un tracte amb Sanofi (NYSE: SNY) es centra en la malaltia de les cèl·lules falciformes, l’hemofília i un programa que encara no s’ha determinat. La bicicleta està investigant tractaments per a malalties oculars en virtut d’un pacte amb Oxurion; està realitzant tractaments de demència sota una aliança amb el Dementia Discovery Fund. L’any passat, a finals de setembre, les col·laboracions van generar ingressos de 8.5 milions de dòlars, segons el tercer trimestre financer de Bicicletes reportar.

Imatge: iStock / baloon111

Frank Vinluan és un editor de Xconomy amb seu al Parc Triangle de Recerca. Podeu contactar amb ell a fvinluan@xconomy.com. Segueix a @frankvinluan

Tendència en Xconomia

Aquest article ha aparegut primer https://xconomy.com/boston/2020/02/25/bicycle-therapeutics-lands-30m-from-genentech-in-new-cancer-rd-pact/

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.