Càncer de pròstata: biologia, incidència, mètodes de detecció, mètodes de tractament i vacunes.

0 0

El càncer de pròstata són càncers en els quals la majoria d’incidències són de creixement lent i als EUA es va produir un rècord d’1.2 milions de nous casos de càncer de pròstata el 2018. Les taxes d’aquest tipus de càncer han estat augmentant a les nacions en desenvolupament. Els factors de risc de càncer de pròstata inclouen l'edat, la història familiar i l'obesitat. Es creu que la taxa de càncer de pròstata està correlacionada amb la dieta occidental. Diversos avenços en mètodes de radioteràpia han contribuït a disminuir la morbilitat. La teràpia per al càncer de pròstata hormonal refractari està fent progressos, ja que gairebé tots els homes amb metàstasi passen al càncer de pròstata hormonal-refractari. S'ha demostrat que fumar cigarrets juntament amb la presència de càncer de pròstata provoca un risc més gran de morir per càncer de pròstata. El greu resultat d’incontinència i disfunció erèctil és el resultat del tractament contra el càncer de la cirurgia i la radiació, especialment per als càncers detectats per antígenos específics de la pròstata que no produiran morbiditat ni mortalitat. Les famílies de pacients, així com els pacients, es veuen profundament afectades després del diagnòstic de càncer de pròstata. Una mala comunicació entre els cònjuges durant el càncer de pròstata augmenta el risc d’ajust deficient al càncer de pròstata. L’ús d’antígen específic de sèrum específic per a la detecció del càncer de pròstata ha donat lloc a una major detecció d’aquest càncer en la seva primera etapa. El càncer de pròstata és la malaltia més comuna en homes nord-americans, que representa més del 29% del càncer diagnosticat i aproximadament el 13% de les morts per càncer. S'ha demostrat que un curs reduït de teràpia hormonal amb docetaxel després de prostatectomia radical (o radioteràpia) per a càncer de pròstata amb alt risc és segur i factible. Els pacients tractats amb docetaxel-estramustina van tenir una disminució de la resposta de l'antigen específica de la pròstata d'almenys el 50%. Les vacunes contra el càncer són un tractament contra el càncer basat en la immunitat que pot oferir la promesa d’una alternativa terapèutica no tòxica, però eficaç per als pacients amb càncer. Altres estudis dilucidaran els mètodes millorats de detecció i tractament. Copyright © Bentham Science Publishers; Per a qualsevol consulta, envieu un correu electrònic a epub@benthamscience.net.

Aquest article ha aparegut primer https://www.physiciansweekly.com/prostate-cancer-biology-incidence-detection-methods-treatment-methods-and-vaccines/

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.