L’AI ajuda a eliminar l’exposició a la radiació en el cribratge de càncer de mama

0 2

Un nou sistema que utilitza sensors i IA per detectar tumors ràpidament pot cribar a les dones de càncer de mama sense exposar a la radiació.

El dispositiu inventat per investigadors de la Universitat de Waterloo al Canadà anàlisis de microones per detectar fins i tot petits tumors en fase inicial.

Es va necessitar 15 anys d’investigació per desenvolupar el prototip, però es van fabricar menys de 3,800 dòlars (5,000 CAD).

El dispositiu es compon d’un petit sensor dins d’una caixa regulable, que es col·loca sota una obertura d’una taula encoixinada. Els pacients s’allotgen de cara a la taula amb un pit per sobre de l’obertura mentre el sensor envia microones inofensives que es reboten per ser processades pel programari d’AI instal·lat a un ordinador portàtil.

[Llegir: La nova IA de Google detecta càncer de mama només escanejant radiografies]

Aleshores, el programa analitza la composició dels teixits del pit per detectar anomalies que puguin ser un signe de càncer. Si detecta un tumor potencial, dispara una derivació per a proves posteriors mitjançant mamografia o ressonància magnètica (RMN).

Potencial global

Omar Ramahi, professor d'enginyeria elèctrica i informàtica de la Universitat de Waterloo, va dir que la invenció podria tenir grans beneficis financers i de salut.

Si es revisés regularment les dones amb això, es podrien atrapar problemes potencials molt aviat, en les primeres etapes del càncer.

El nostre sistema pot complementar la tecnologia existent reservant opcions molt més cares per a quan siguin necessàries.

El baix cost del dispositiu podria augmentar l’accés a la projecció al món en desenvolupament. També pot eliminar l'exposició a la radiació del cribratge del càncer mitjançant l'ús de dades de microones inofensives per detectar tumors.

Els investigadors tenen previst iniciar assajos del sistema durant els propers sis mesos, amb proves preliminars sobre torsos artificials coneguts com a espectres. Si aquests tenen èxit, la seva invenció aviat podria salvar vides humanes.


Esteu aquí perquè voleu obtenir més informació sobre la intel·ligència artificial. Així també? Així, aquest estiu, portem Neural a Conferència TNW 2020, on acollirem un vibrant programa dedicat exclusivament a AI. Amb les claus d’experts d’empreses com Spotify i RSA, el nostre traç Neural aprofundirà en noves innovacions, problemes ètics i com la IA pot transformar els negocis. Obteniu el vostre bitllet anticipat per a ocells i Fes una ullada a la pista completa Neural.L’AI ajuda a eliminar l’exposició a la radiació en el cribratge de càncer de mama

Publicat 25 de febrer de 2020 a les 17:41 UTC

Aquest article ha aparegut primer https://thenextweb.com/neural/2020/02/25/ai-helps-eliminate-radiation-exposure-in-breast-cancer-screening/

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.