Caçar cèl·lules hibernants de càncer de mama al pulmó

0 0

Les cèl·lules del pulmó saludables donen suport a la supervivència de les cèl·lules canceroses de mama, cosa que els permet hibernar al pulmó abans de formar tumors secundaris, segons una nova investigació de Crick. Els descobriments podrien ajudar al desenvolupament de nous tractaments que interfereixin amb aquest comportament, reduint el nombre de càncers secundaris.

L'estudi, publicat a Biologia cel·lular de la naturalesa, va utilitzar un model de ratolí per demostrar que, després que les cèl·lules canceroses d’un tumor de mama arribessin als pulmons, un senyal enviat des de les cèl·lules del pulmó fa que les cèl·lules canceroses canviïn de forma i creixin protuberàncies que s’enganxen al teixit pulmonar. Les cèl·lules del pulmó les protegeixen dins del teixit pulmonar.

Mitjançant l'ús d'un tractament que interfereixi amb el creixement d'aquestes protuberàncies a les cèl·lules canceroses de mama, els investigadors van trobar que els ratolins que van rebre el tractament creixien menys tumors secundaris que els ratolins control.

A continuació, els investigadors van analitzar els gens que s’activen a les cèl·lules hibernants. Això els va permetre trobar un gen clau, SFRP2, que regula la formació de protuberancies cel·lulars i la supervivència de cèl·lules canceroses de mama al pulmó.

“El càncer pot sobreviure, hibernant en diferents parts del cos, durant molts anys. En mostrar com el microambient al voltant de la cèl·lula cancerosa pot donar suport a la seva supervivència, en el nostre cas com les cèl·lules pulmonars ajuden les cèl·lules del càncer de mama, obre la porta a possibles nous tractaments dirigits a aquesta relació ", afirma Erik Sahai, autor co-líder i grup de Crick's Laboratori de Biologia de cèl·lules tumorals.

Les cèl·lules canceroses es van provar durant un màxim de quatre setmanes, durant les quals van romandre inactives. En comparació, altres tipus de cèl·lules van continuar mantenint-se actius, demostrant que la hibernació d’aquestes cèl·lules es deu a una relació especial que tenen amb l’entorn pulmonar que l’envolta.

Equips destacats:

"El mecanisme darrere de com sobreviuen les cèl·lules canceroses en els teixits als quals han viatjat encara no s'entén bé. Però, amb molts càncers que s’estenen per tot el cos i, per tant, molts pacients que pateixen recaigudes, és fonamental una comprensió més profunda del procés i alguna cosa que continuarem explorant ”, afirma Marco Montagner, co-autor i antic postdoctoral de Crick's. Laboratori de Biologia de cèl·lules tumorals, que ara es basa a Universitat de Pàdua.

Al voltant de 55,000 persones al Regne Unit són diagnosticades de càncer de mama cada any. Aquest càncer es pot estendre a través de la sang o del sistema limfàtic a una altra part del cos, comunament els pulmons, el fetge, el cervell o els ossos. Quan el càncer de mama s'estén als pulmons, pot haver-hi molt de temps entre les cèl·lules que arriben als pulmons i la formació d'un tumor secundari. Aquest desfasament és un dels factors que explica per què les persones poden recaure molt de temps després de la malaltia inicial.

Els investigadors continuen explorant la relació entre càncer i cèl·lules no canceroses en un lloc secundari del cos. A Crick, els investigadors estudien què passa quan les cèl·lules del càncer colorectal i els melanomes formen tumors secundaris al fetge. Mentre que a la Universitat de Pàdua, s'estan realitzant estudis sobre els gens sobreexpressats en les cèl·lules del càncer de mama hibernants.

Referència: Montagner, et al. (2020) La creixent amb cèl·lules epitelials pulmonars regula la latència mediada per Sfrp2 en la difusió del càncer de mama. Biologia cel·lular de la natura. DOI: https://doi.org/10.1038/s41556-020-0474-3

Aquest article ha estat republicat de la següent manera materials. Nota: és possible que el material hagi estat editat per a la seva extensió i contingut. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la font citada.


Aquest article ha aparegut primer https://www.technologynetworks.com/tn/news/hunting-hibernating-breast-cancer-cells-in-the-lung-331213

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.