El rècord mixt del càncer de pulmó

0 0

Va ser un moment desconcertant per a Zach Jump, el director nacional d’epidemiologia i estadístiques de l’American Lung Association. Els números van saltar de la pantalla de l'ordinador i van fer una pregunta immediata:

Com pot ser que Califòrnia, capdavantera en la reducció dels casos de càncer de pulmó, es pugui reduir en el diagnòstic precoç i el tractament de la malaltia?

"És com si haguessis trobat una agulla al pal de resultats", va dir Salt. "No sé si algú sabia que anava a aparèixer. "

Allà es trobava a la cita anual de l'associació " Estat del càncer de pulmó Informe, publicat al novembre: Califòrnia tenia la tercera taxa més baixa de nous casos de càncer de pulmó al país, un assoliment lloable. Però entre els residents de l'estat diagnosticats de la malaltia, gairebé una quarta part no van rebre cap tractament, cosa que mostra que va arribar a Califòrnia a prop del fons del munt. Pitjor, a Califòrnia, es van analitzar pacients d’alt risc a un ritme inferior a tots els estats menys a Nevada.

A nivell nacional, l'informe va mostrar un augment espectacular de la taxa de supervivència a cinc anys de les persones diagnosticades de la malaltia. Aquesta troballa va ser reforçada per la American Cancer Society informe publicat el mes passat demostrant que del 2016 al 2017, els EUA van experimentar la major caiguda d'un any per mortalitat per càncer mai denunciada, motivada per un descens de les morts per càncer de pulmó.

La baixa taxa de nous casos de càncer de pulmó de Califòrnia té sentit, donades les seves agressives lleis contra el tabac i els elevats impostos sobre els productes del tabac. entre 85% i 90% de les persones que moren de càncer de pulmó als Estats Units eren fumadors, i "Califòrnia és el nen del cartell per al control del tabac", va dir Jump.

Però què explica el rendiment més dèbil de l’estat en el diagnòstic precoç i el tractament?

La resposta és complicada en un estat tan gran com Califòrnia, però els experts en càncer de pulmó coincideixen en la influència de diversos factors: l’estat desigualtat de grans ingressos, una àmplia diversitat cultural i lingüística, una incoherència d’accés a l’assistència sanitària per regió –i veïns– i una reticència financera per part de molts professionals mèdics a tractar les persones pobres que fumar a taxes més elevades que els de la població general.

"La gent no es projecta als llocs on la incidència de fumar és la més elevada", va dir el doctor Jorge Nieva, oncòleg amb Medicina Keck de la Universitat del sud de Califòrnia.

A tomografia de dosis baixesL'únic examen de cribratge recomanat per al càncer de pulmó és molt eficaç. En un gran assaig clínic, ho va fer reducció de la mort de càncer de pulmó en un 20% entre les persones d’alt risc, que es trobaven definit com els d’entre 55 i 80 anys amb una història de fumar intensament, encara que haguessin deixat els 15 anys anteriors.

L’estudi d’associació de pulmons demostra que només el 4.2% dels pacients dels Estats Units amb un risc elevat de càncer de pulmó se’ls va examinar, vist com una xifra alarmantment baixa per part dels que treballen en l’àrea de la prevenció. En comparació amb aquesta xifra nacional baixa, la taxa de cribratge de Califòrnia és molt insuficient: només el 0.9%.

Fer l’examen és rendible - però només si els pagaments d’assegurança són prou elevats. Medi-Cal, el programa d’assegurances finançat pel govern per a persones amb ingressos baixos que cobreix prop d’un terç de tots els californians, fa temps que paga les taxes molt per sota de la mitjana nacional.

No és d'estranyar, les exploracions es realitzen de manera molt més comuna en zones on és probable que la gent tingui una bona assegurança privada. "Malauradament, és la població que no té una gran assegurança que necessita el cribratge", va dir Nieva.

Els experts mèdics asseguren que el baix nombre de cribratges de l'estat ajuda a explicar perquè el 24% dels pacients diagnosticats de càncer de pulmó de Califòrnia no rebre cap tractament en absolut, molt per sobre de la mitjana nacional del 15%. Sense cribratge adequat, el càncer de pulmó generalment es descobreix en etapes posteriors, quan el tractament és molt menys efectiu i no s’ofereixen molts assaigs clínics.

Altres factors pesen molt la capacitat de Califòrnia per impulsar el cribratge i el tractament, segons persones amb una experiència profunda en el camp. Entre ells:

Barreres culturals. Especialment entre els grups d’immigrants, "necessitem enfocaments culturalment sensibles que incloguin materials, eines educatives, campanyes de sensibilització i metges que puguin parlar amb persones en els seus idiomes nadius", va dir Laurie Fenton Ambrose, presidenta i consellera delegada de la. Fundació GO2 per al càncer de pulmó, un grup de defensa dels pacients.

La manca d'habitatge. A mesura que la població indemne de Califòrnia ha augmentat més de 150,000, els proveïdors d’atenció mèdica tenen més dificultats per assolir els que necessiten serveis. "Molts dels 60,000 sense llar del comtat de LA podrien considerar-se en risc de càncer de pulmó i no se'ls està analitzant", va dir el doctor Steven Dubinett, un pulmonòleg de la UCLA.

Accés a l’atenció primària. "Califòrnia té una singularitat en la dificultat que és veure un metge a moltes parts de l'estat", va dir Nieva. "És molt important quan es tracta de començar les coses ben aviat, com la tos persistent que heu tingut durant uns mesos. "

Falta coordinació estatal. L’estat Pla integral de control del càncer no s'ha actualitzat en gairebé una dècada. "És ineficient i lent per millorar. Ni tan sols tens un pla que estableixi els seus objectius per lluitar contra el càncer de pulmó ", va dir Fenton Ambrose.

Segons diuen els experts, nombrosos factors personals també poden influir sobre si els pacients reben detecció i tractament. Algunes persones podrien estar reticents a la prova per temor a aprendre que tenen una malaltia terrible, inclosos problemes mèdics no relacionats amb el càncer de pulmó que l'examen podria descobrir.

Nieva i Fenton Ambrose van dir que l’estigma unit al càncer de pulmó –la noció que els pacients van causar ells mateixos fumant– pot contribuir a un sentiment de fatalisme tant en pacients com en els seus metges.

Dubinett afavoreix la implementació de programes de cribratge a tot l’estat, especialment en zones on l’accés a l’assistència sanitària és mancat. Atesa l'efectivitat dels exàmens i el tractament de seguiment si es detecta precoçment un càncer de pulmó, l'estat podria millorar a causa de la seva taxa de supervivència de cinc anys per a pacients amb càncer de pulmó, Que se situa en el 21.5% - coincideix aproximadament amb la mitjana nacional del 21.7%, segons l’associació pulmonar.

Aquesta iniciativa pot recaure en l'estat, amb l'ajuda de sistemes mèdics acadèmics, inclosos la USC i la UCLA.

Nieva va assenyalar que la USC ha iniciat un programa de divulgació al sud de Los Angeles que ofereix recorreguts gratuïts a pacients d’alt risc a l’Hospital Keck per a la detecció.

"Això s'hauria de fer arreu i amb una taxa del 100%", va dir Nieva. El fet que no ho sigui és "una autèntica acusació del nostre sistema de salut".

aquest KHN història publicada per primera vegada el Línia sanitària de Califòrnia, un servei del Fundació de l'assistència sanitària de Califòrnia.




Notícies de salut de KaiserAquest article va ser reimprès de khn.org amb permís de la Fundació Henry J. Kaiser Family. Kaiser Health News, un servei de notícies independentment editorial, és un programa de la fundació de la família Kaiser, una organització de recerca en polítiques de salut no partidària no afiliada a Kaiser Permanente.

Aquest article ha aparegut primer https://www.news-medical.net/news/20200225/The-golden-statee28099s-mixed-record-on-lung-cancer.aspx

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.