Les oportunitats d’aprenentatge que es troben en els nostres fracassos

0 195

Les oportunitats d’aprenentatge que es troben en els nostres fracassos

 

El fracàs es veu sovint com una font de vergonya. Però si estudiéssim i compartíssim els nostres fracassos, en podríem aprendre molt.
S

Els èxits criden més l’atenció que els fracassos. Celebrem històries de triomf i les mirem per extreure els motius pels quals les coses van anar tan bé. Les indústries agrupen les lliçons i les comparteixen com a consells per a les "millors pràctiques", mentre que els ponents després de sopar festegen el públic amb els passos que han pres per presumir. D'altra banda, si no estan completament enterrats, els fracassos i els que els cometen són considerats més sovint com a fonts de vergonya o d'ignominia.

Tot i això, sovint són els errors absoluts, els passos erronis i els fracassos els que contenen informació pràctica més útil sobre com fer les coses millor, encara que només estiguéssim més disposats a compartir-la i estudiar-la. Això és segons Ayelet Fishbach i Lauren Eskreis-Winkler, psicòlegs de la Booth School of Business de la Universitat de Chicago.

La parella creu que sovint no aprenem prou quan el camí es fa difícil. “Prengui males decisions empresarials, que prenem perquè no aprenem dels fracassos d'altres persones i dels nostres propis fracassos. De la mateixa manera, sovint ignorem els signes que les nostres relacions no van bé o que el nostre cap no està satisfet amb el nostre rendiment. No codifiquem [vés amb compte] els fracassos i no ens preocupem d’aprendre la lliçó de com tenir èxit ”, diu Fishbach.

Reticència a compartir

Investigacions anteriors ja havien revelat la nostra innecessària aversió a la informació sobre falles actuals o futures, un problema anomenat "  l’efecte d’estruç  A càrrec del psicòleg de la Universitat de Sheffield Thomas Webb i col·legues. Tant si estem provant un nou règim de condicionament físic, com si estem construint un lloc web empresarial o si planegem una pandèmia imminent, la tendència humana és posar el cap a la sorra un cop ens comprometem amb el nostre viatge. Camí. En lloc de fer un seguiment del nostre progrés per veure si ens hem colat, mossegem la bala, continuem i esperem el millor.

"L'efecte d'estruç" es refereix a la nostra aversió continuada a fallades actuals o futures, que és un comportament innecessari a llarg termini per a nosaltres (Crèdit: Alamy)

"L'efecte d'estruç" es refereix a la nostra aversió continuada a fallades actuals o futures, que és un comportament innecessari a llarg termini per a nosaltres (Crèdit: Alamy)

També solem descuidar-nos imaginar què podria sortir malament quan mirem cap al futur per assolir un objectiu, com ha demostrat la investigació de la psicòloga Gabriele Oettingen a la Universitat i la Universitat de Nova York. d’Hamburg. Però quan es demana a la gent que participi " contrastos mentals - anticipar els obstacles per assolir el seu objectiu - és més probable que perseverin i assoleixin els seus objectius.  

Em fascina la creixent tendència de les empreses a organitzar "nits de merda": el nom actual és una mica més vistós - Ayelet Fishbach

Ara, Eskreis-Winkler i Fishbach s’han afegit a aquesta literatura centrant-se en les nostres reticències a prestar atenció als fracassos, propis i aliens. après que han passat. En el seu article recent , els investigadors van demanar a desenes de professors que recordessin un moment concret en què van tenir èxit a la feina i un moment concret en què van fracassar. Quan se'ls va preguntar als professors quina història escollirien compartir per ajudar altres professors, gairebé el 70% va optar per compartir el seu èxit en lloc del seu fracàs.

El mateix va passar quan van demanar a centenars de voluntaris en línia que pensessin en els moments en què van aconseguir mantenir-se concentrats a la feina, després quan van fracassar i es van distreure. La majoria eren més reticents a compartir els seus fracassos de concentració que els seus èxits. L'aversió a compartir fracassos es va mantenir cert fins i tot quan els investigadors van demanar als voluntaris que compartissin el seu "futur", suggerint que hi ha més en aquest biaix que voler fer una bona impressió als desconeguts.

Falles informatives

Eskreis-Winkler i Fishbach creuen que un factor clau és que molts de nosaltres simplement no ens adonem de com poden ser els fracassos informatius. Per provar-ho de manera experimental, van crear una tasca senzilla dissenyada per modelar situacions de la vida real on la clau de l’èxit és evitar errors. Volien veure si els voluntaris evitarien compartir els seus fracassos tot i que fossin més informatius que els seus èxits.

Per a la tasca, desenes de voluntaris en línia van obrir dues d'una gamma de tres caixes misterioses per tenir l'oportunitat de guanyar diners. Una caixa tenia 20 cèntims, una altra 80, mentre que l’última era un error i els costaria un cèntim. Després van tenir l'oportunitat de compartir informació sobre una de les caixes que van obrir per ajudar al següent participant al joc. Com a incentiu, se'ls va dir que aquest altre jugador aviat tindria l'oportunitat de tornar-los el joc. el mateix compartint informació amb ells.

Un estudi ha demostrat com els voluntaris han obert caixes de caixa virtuals i només compartirien fracassos (perdre diners) i èxits (guanyen diners) amb altres (crèdit: Alamy)

Un estudi va mostrar com els voluntaris obrien caixes virtuals i només compartien fracassos (perdre diners) que els èxits (guanyar diners) amb altres persones (Crèdit: Alamy)

Sobretot, els investigadors van inventar coses perquè cada voluntari sempre obrís una caixa perdedora i la caixa de 20 cèntims. Això significava, objectivament, que sempre era més útil per als voluntaris compartir el seu fracàs, és a dir, la ubicació de la caixa de diners que perdia, que el seu èxit relatiu, la caixa de 20 cèntims. La fallada en compartir permetria al següent jugador esquivar-la, mentre que l’èxit compartit sempre arriscaria que l’altre jugador obrís la caixa perdedora. No obstant això, Eskreis-Winkler i Fishbach van trobar que, en diversos estudis, entre un terç i la meitat dels voluntaris van optar per compartir l'èxit en lloc del fracàs, tot i que compartir fracàs hauria estat més beneficiós per al altre jugador.

No només s’accepta més fàcilment la retroalimentació sobre falles, sinó que també s’integra en els plans de [la persona] per aconseguir el desig i fer-lo realitat - Gabriele Oettingen

Els investigadors van trobar més evidències de com ignorem el valor del fracàs en un experiment de seguiment a l'estil d'un concurs, però aquesta vegada també van trobar que era bastant fàcil posar remei al biaix. Els voluntaris en línia van endevinar el significat dels símbols antics, escollint entre dues possibles respostes per a cadascun. Per un conjunt, els investigadors van dir als participants que no tenien temps per donar-los els seus resultats. Per l'altre, els investigadors els van dir que havien respost tot malament. El que és particularment significatiu és que quan els investigadors van preguntar als voluntaris quin conjunt sabien millor i podien ajudar els altres, el 70% d’ells va optar pel conjunt pel qual no n’havia rebut cap. retroalimentació, més que no pas per al conjunt per al qual sabien que havien fracassat tant, però que, a causa del format binari d’elecció forçada, coneixia ara totes les respostes correctes.

Igual que amb la tasca de la guardiola, el problema va tornar a semblar ser el desconeixement dels voluntaris de com poden ser les falles informatives. Llavors, quan Eskreis-Winkler i Fishbach van empènyer un altre grup de voluntaris a entendre que aprendre que havien respost erròniament significava que ara coneixien les respostes correctes, cosa que va augmentar la seva voluntat de compartir els seus coneixements sobre el conjunt. de símbols que havien fracassat. segur.

"Tenir especial cura"

Les noves troballes suggereixen que molts de nosaltres podríem beneficiar-nos simplement d’aprendre sobre les lliçons ocultes dels nostres fracassos.

"Després del fracàs, pregunteu:" Què he après? Com puc fer útil aquesta lliçó en el futur? », Aconsella Fishbach. Afegeix que pot ser difícil aprendre dels fracassos, ja que us perjudiquen l’autoestima i cal inferir la resposta correcta o una manera de fer les coses més beneficiosa. “Per tant, no només cal anar amb compte; cal anar amb molt de compte perquè és més difícil aprendre del fracàs ”, va dir. 

Resaltar i afrontar els contratemps amb més compassió que crítica, ens permet aprendre alguna cosa de l’experiència (crèdit: Alamy)

Destacar i tractar els fracassos amb més compassió que crítica ens permet aprendre alguna cosa de l’experiència (Crèdit: Alamy)

També ajuda a establir les bases abans, fins i tot abans d’emprendre el vostre projecte de treball o objectiu personal. La investigació d’Oettingen sobre el contrast mental, en què es deixa enganyar a les persones per imaginar haver assolit el seu objectiu i després anticipar obstacles al llarg del camí, ha demostrat que realitzar aquest exercici inicialment anima a ser més receptius a la retroalimentació. negatiu després.

"No només s'accepta més fàcilment la retroalimentació sobre els fracassos, sinó que també s'inclou en els plans [de la persona] per aconseguir i assolir el desig", explica Oettingen. És com si anticipar-nos a les maneres en què les coses poguessin sortir malament ens faria més receptius a aprendre dels nostres errors i fallades quan inevitablement es produeixin. "No és només que processessin la informació, sinó que la van utilitzar per tenir més èxit", diu.

Per descomptat, pensar en els vostres errors i fracassos pot ser desmotivador, sobretot si sou perfeccionistes o us sentiu segurs. Per afrontar els vostres errors i aprendre’n, és important no ser massa dur amb vosaltres mateixos.

Thomas Webb, del fenomen "efecte estruç", forma part actualment d'un equip de la Universitat de Sheffield que estudia aquest problema, inclòs el treball amb organitzacions per investigar maneres d'ajudar a superar la gent fracàs a través de l’autocompassió. El seu equip treballarà amb un gimnàs, una organització de pares i una empresa editora de revistes, en aquest darrer cas, ajudant els revisors d’articles a superar la seva tendència comuna a postergar. 

"La suposició bàsica és que molta gent es critica a si mateixa quan es queda ranci o lluita", diu Webb, "però si poguessin respondre amb compassió, per exemple, reconeixent que el fracàs és una part natural de l’ésser humà, és possible mantenir la motivació i l’esforç [davant del fracàs] ... una part d’aquest serà un canvi cultural cap a l’acceptació del fracàs aparent. "

Tendència positiva?

Webb és correcte que aquí hi ha lliçons culturals més àmplies. Tot i que amb raó considerem els fracassos com a negatius, tenim molt a guanyar d’un canvi més ampli que els replanteja no només com a fonts de vergonya o de pesar, sinó també com a oportunitats d’aprenentatge riques en informació.

Algunes indústries en què la seguretat és una prioritat número u, com ara l'aviació o els viatges espacials, ja tenen aquesta mentalitat, però, sens dubte, és una actitud que cal difondre més àmpliament.

Hi ha signes positius que comença en algunes organitzacions. "Em fascina la creixent tendència de les empreses a fer" festes de merda ": el nom actual és una mica més vistós", explica Fishbach. "Aquestes són essencialment inofensives oportunitats per als empleats de pujar al micròfon i parlar dels errors que han comès a la feina".

Cal coratge per admetre que us equivoqueu, però si més de nosaltres ho poguéssim fer, tots ens beneficiaríem de les lliçons apreses.

Aquest article va aparèixer per primera vegada a: https: //www.bbc.com/worklife/article/20200616-the-learning-opportunities-hiding-in-our-failures

 

Deixa un comentari