Les oportunitats d’aprenentatge amagades en els nostres fracassos

0 77

Les oportunitats d’aprenentatge amagades en els nostres fracassos

El fracàs se sol veure com una font de vergonya. Però si estudiem i compartim els nostres fracassos, podríem aprendre molt d’ells.
S

L’èxit rep més atenció que el fracàs. Celebrem històries de triomf i les mirem per extreure els motius pels quals les coses van anar tan bé. Les indústries agregen les lliçons i les comparteixen com a consells per a les "bones pràctiques", mentre que els ponents posteriors al sopar delecten el seu públic amb les accions que han fet per presumir. D'altra banda, si no estan enterrats del tot, els fracassos i els que els cometen són més sovint considerats com a fonts de vergonya o ignomínia.

Tot i això, sovint es tracta d’errors, passos equivocats i flops clars que contenen informació pràctica més útil sobre com fer les coses millor, si només estiguéssim més disposats a compartir-los i estudiar-los. Això és segons Ayelet Fishbach i Lauren Eskreis-Winkler, psicòlegs de la Booth School of Business de la Universitat de Chicago.

La parella pensa que sovint no podem aprendre prou quan les coses funcionen malament. "Prenem decisions negatives sobre negocis, que prenem perquè no aprenem dels fracassos dels altres ni dels nostres propis fracassos. Així mateix, sovint fem cas dels signes que les nostres relacions no van bé o que el nostre cap no està satisfet amb el nostre rendiment. No codifiquem [vigilem els errors] i no ens molestem en aprendre la lliçó de com triomfar ", diu Fishbach.

Reticència a compartir

Investigacions anteriors ja havien revelat la nostra aversió innecessària a informació sobre falles actuals o futures: un problema doblat " l’efecte d’estruç Per la web de la Universitat de Sheffield, psicòleg Thomas Webb i col·legues. Tant si intentem un nou règim de forma física, creem un lloc web corporatiu o planifiquem una pandèmia imminent, la tendència humana és posar el cap a la sorra un cop ens comprometem amb la nostra Camí. En lloc de seguir els nostres avenços per comprovar si hem saltat, mosseguem la bala, seguim endavant i esperem el millor.

L’efecte d’estruç es refereix a la nostra aversió continuada pels fracassos actuals o futurs, que per a nosaltres és un comportament innecessari a llarg termini (crèdit: Alamy)

"L'efecte de l'estruç" es refereix a la nostra aversió continuada pels fracassos actuals o futurs, que per a nosaltres és un comportament innecessari a llarg termini (crèdit: Alamy)

També acostumem a descuidar-nos d’imaginar què pot anar malament quan mirem el futur per assolir un objectiu, com ha demostrat la investigació de la psicòloga Gabriele Oettingen de la Universitat de Nova York i la universitat. d’Hamburg. No obstant això, quan es demana a la gent que participi " contrastos mentals - preveure obstacles en la consecució del seu objectiu - són més propensos a perseverar i assolir els seus objectius.

Em fascina la tendència creixent de les empreses a organitzar "nits de merda" - el nom actual és una mica més vistós - Ayelet Fishbach

Ara, Eskreis-Winkler i Fishbach s’han afegit a aquesta literatura centrant-se en la nostra reticència a parar atenció als fracassos –la nostra i d’altres-. après que van passar. En el seu article recent , els investigadors van demanar a desenes de professors que recordessin un moment concret quan havien tingut èxit en el treball i un moment concret quan havien fracassat. Quan se’ls va preguntar als professors quina història escollirien per ajudar a altres professors, gairebé el 70% va triar el seu èxit en lloc del seu fracàs.

El mateix va passar quan van demanar a centenars de voluntaris en línia que pensessin quan havien aconseguit mantenir-se concentrats en el treball, i després quan van fracassar i es van distreure. La majoria eren més reticents a compartir els seus fracassos de concentració que els seus èxits. L’aversió a l’hora de compartir els fracassos es va mantenir certa, fins i tot quan els investigadors van demanar als voluntaris que compartissin amb el seu “futur”, cosa que va suggerir que hi ha més aquest biaix que voler fer una bona impressió sobre els estranys.

Falles informatives

Eskreis-Winkler i Fishbach creuen que un factor clau és que molts de nosaltres no ens adonem del fracàs informatiu. Per provar-ho experimentalment, van crear una tasca magra dissenyada per modelar situacions reals en què la clau de l’èxit és evitar errors. Volien veure si els voluntaris evitarien compartir els seus fracassos, encara que fossin més informatius que els seus èxits.

Per a la tasca, desenes de voluntaris en línia van obrir dues caixes de misteri d'un rang de tres per a la possibilitat de guanyar diners. Una caixa contenia 20 cèntims, una altra de 80, mentre que l’última era un dud i els costaria un cèntim. A continuació, van tenir l’oportunitat de compartir informació sobre una de les caselles que van obrir per ajudar el següent participant del joc. Com a incentius, se’ls va dir que aquest altre jugador aviat els podria tornar. el mateix compartint informació amb ells.

Un estudi ha demostrat com els voluntaris han obert caixes de caixa virtuals i només compartirien fracassos (perdre diners) i èxits (guanyen diners) amb altres (crèdit: Alamy)

L’estudi mostra com els voluntaris van obrir caixes de diners virtuals i només compartirien els fracassos (perdre diners) i els èxits (guanyen diners) amb altres (crèdit: Alamy)

Sobretot, els investigadors van inventar coses perquè cada voluntari obri sempre una caixa perduda i una caixa de 20 cèntims. Això volia dir, de manera objectiva, que sempre va ser més útil que els voluntaris compartissin el seu fracàs (és a dir, la ubicació de la caixa de diners perduda) que el seu èxit relatiu, la caixa de 20 cents. Compartir el fracàs permetria al següent jugador esquivar-lo, mentre que compartir l'èxit sempre comportaria que l'altre jugador obrís el quadre perdedor. Eskreis-Winkler i Fishbach van trobar que, en diversos estudis, entre un terç i la meitat dels voluntaris van optar per compartir l'èxit en lloc del fracàs, fins i tot si el fet de compartir el fracàs hauria estat més beneficiós per a la un altre jugador.

No només s’accepta més fàcilment la retroalimentació sobre els escacs, sinó que també s’integra als plans [de la persona] per assolir el desig i assolir el desig - Gabriele Oettingen

Els investigadors han trobat més evidències de com ignorem el valor del fracàs en un experiment de tipus quiz de seguiment, però aquesta vegada també han trobat que era bastant fàcil corregir el biaix. Els voluntaris en línia han endevinat el significat dels símbols antics, escollint entre dues possibles respostes per a cadascun. Els investigadors van dir que els participants no van tenir temps per donar-los els resultats. Per l’altra, els investigadors els van dir que havien contestat tot malament. El que resulta especialment revelador és que quan els investigadors van preguntar als voluntaris que sabien que sabien millor i podrien ajudar a altres persones, el 70% d’ells van optar pel conjunt pel qual no havien rebut cap comentaris, en lloc del conjunt per al qual sabien que havien fallat tant, però que, degut al format binari de l’obligació de l’elecció forçada, ara coneixien totes les respostes correctes.

Igual que amb la tasca de la guardiola, el problema va tornar a semblar la ignorància dels voluntaris sobre com poden ser els fracassos informatius. Aleshores, quan Eskreis-Winkler i Fishbach van empènyer un altre grup de voluntaris a comprendre que aprendre que havien contestat de forma incorrecta significava que ara sabien les respostes correctes, cosa que va augmentar la seva voluntat de compartir els seus coneixements entre tots els membres. de símbols que havien fracassat. segur.

"Tenir especial cura"

Els nous descobriments suggereixen que molts de nosaltres podríem beneficiar-nos simplement de conscienciar sobre les lliçons ocultes dels nostres fracassos.

"Després del fracàs, pregunta: què he après? Com puc fer que aquesta lliçó sigui útil en el futur? Aconsella Fishbach. Ella afegeix que pot ser difícil aprendre dels fracassos, perquè perjudiquen la seva autoestima i cal deduir la resposta adequada o una manera més avantatjosa de fer les coses. "Així que no només heu d'anar amb compte; Has de tenir molta cura perquè és més difícil aprendre del fracàs ”, diu.

Resaltar i afrontar els contratemps amb més compassió que crítica, ens permet aprendre alguna cosa de l’experiència (crèdit: Alamy)

Resaltar i afrontar els contratemps amb més compassió que crítica ens permet aprendre alguna cosa de l’experiència (crèdit: Alamy)

També ajuda a plantejar les bases abans d’iniciar el vostre pla de treball o objectiu personal. La investigació de Oettingen sobre el contrast mental, en què es pot imaginar que la gent hagi aconseguit el seu objectiu i, tot seguit, preveient obstacles en el camí, ha demostrat que dur a terme aquest exercici al principi fomenta que les persones siguin més receptives als comentaris. després negatiu.

"No només s'accepta fàcilment la retroalimentació sobre els fracassos, sinó que també s'integra en els plans [de la persona] per assolir el desig i assolir el desig", afirma Oettingen. És com si anticipar les maneres de funcionar de les coses ens fa ser més receptius a aprendre dels nostres errors i fracassos quan inevitablement ocorren. "No és només que processessin la informació d'alguna manera, sinó que van tenir més èxit", va dir.

Per descomptat, pensar en els teus errors i fracassos pot ser desmotivador, sobretot si ets perfeccionista o si et sents segur. Per afrontar els vostres errors i aprendre d'ells, és important no ser massa dur amb vosaltres mateixos.

Thomas Webb, del fenomen “efecte d’estruç”, actualment forma part d’un equip de la Universitat de Sheffield que estudia aquest problema, inclòs el treball amb organitzacions per trobar maneres d’ajudar la gent a superar-se. fracàs mitjançant l’autocompatió. El seu equip treballarà amb un gimnàs, una organització de pares i una empresa de publicació de revistes, en aquest darrer cas, ajudant els editors d’articles a superar la seva tendència habitual a procrastinar.

"El supòsit bàsic és que molta gent es critica quan es produeix un lapse o experimenta dificultats", afirma Webb, "però si poguessin respondre amb compassió, per exemple, reconèixer que el fracàs és una part natural de l’ésser humà, aleshores és possible mantenir la motivació i l’esforç [davant el fracàs] ... una part d’això serà un canvi cultural cap a l’acceptació d’un aparent fracàs. "

Tendència positiva?

Webb té raó de dir que hi ha lliçons culturals més àmplies. Tot i que considerem encertadament els fracassos com a negatius, ens queda molt per guanyar un canvi més ampli que els reompleix no només com a fonts de vergonya o lament, sinó també com a oportunitats d’aprenentatge riques en informació.

Algunes indústries en què la seguretat és la prioritat primera, com l'aviació o els viatges espacials, ja tenen aquesta mentalitat, però, sens dubte, és una actitud que s'ha de difondre més àmpliament.

Hi ha signes positius que s’inicia en algunes organitzacions. "Em fascina la tendència creixent de les empreses a organitzar" festes de merda "; el nom actual és una mica més vistós", diu Fishbach. "Aquestes són oportunitats essencialment inofensives per als empleats de pujar al micròfon i parlar dels errors que van cometre a la feina".

Es fa valent admetre que estàs equivocat, però si més de nosaltres ho podríem fer, tots ens beneficiaríem de les lliçons apreses.

Aquest article va aparèixer primer a: https: //www.bbc.com/worklife/article/20200616-the-learning-opportunity-hiding-in-our-failures

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.