Els bancs del Camerun pel "impost de substitució"

0 11

Es tracta de la reducció o eliminació progressiva de les exempcions de determinats productes que pesen la balança comercial per afavorir la seva producció local a major escala.

Aquest és l’únic punt plantejat pel ministre d’Hisenda durant el consell especial del gabinet presidit pel primer ministre Joseph Dion Ngute el dijous 02 de juliol del 2020. Va ser en presència de membres del govern.
Aquesta presentació del ministre d’Hisenda ha permès a tothom tenir una idea clara de les directrius del document de programació econòmica i pressupostària per al període 2021-2023.

Al principi, Louis-PAUL Motaze, el ministre d’Hisenda va assenyalar que l’esmentat document s’ha elaborat en un context marcat per una “contracció important” de l’activitat econòmica a nivell global. Això es deu a la crisi de salut vinculada a la pandèmia de coronavirus. Tot i així, el pla de resposta establert pel govern, ha subratllat, haurà permès pal·liar els impactes socioeconòmics d'aquesta crisi i definir les condicions per a un renaixement de la màquina econòmica.

Eixos prioritaris

Així, per al ministre d'Hisenda, l'acció pública per al període 2021-2023 se centrarà en els següents punts:

-El control de la situació de salut i la mitigació dels impactes de la pandèmia Covid-19

-La continuació de la implementació de les recomanacions del Gran Diàleg Nacional, en particular la reconstrucció de les regions del nord-oest i del sud-oest.

-L’acceleració del procés de descentralització

-Desplegament progressiu de la cobertura sanitària universal

-Manteniment de vigilància de seguretat a tot el territori nacional

-La finalització de grans projectes de primera generació, en particular els relacionats amb el pla d’emergència triennal per al creixement econòmic, el pla especial de tres anys per a la joventut i l’organització del CHAN 2021 i del futbol CAN 2022.

La política de "importació-substitució"

Tanmateix, Louis-PAUL Motaze no deixarà de remarcar que aquestes perspectives econòmiques i financeres de l'Estat per al període 2021-2023 es veuran necessàriament afectades per la disminució dels ingressos públics. D’aquí l’ús de la política de “importació-substitució”. Això redundarà en la reducció o abolició progressiva de les exempcions de determinats productes que assoleixin la balança comercial per afavorir la seva producció local a una escala més gran.

Aline Nguini

Aquest article ha aparegut primer http://www.crtv.cm/2020/07/loi-de-finances-2021-le-cameroun-mise-sur-limpot-substitution/

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.