Com combatre la inflamació de forma natural?

0 19

L 'inflamació és la reacció natural de defensa del cos. Es dispara primer per reconèixer una substància que ataca el cos, després per eradicar-la. Teòricament, el fenomen s’atura una vegada que l’amenaça està controlada. No obstant això, és possible que la inflamació persisteixi, lluitant contra un enemic inexistent. El CBD és ara un producte que desperta un interès creixent per un remei. Actualització d’aquest tractament natural per alleujar la inflamació.

Comprensió de la inflamació

La inflamació és un fenomen natural vital. És el mecanisme de defensa del cos que reacciona a les agressions externes. El malestar físic es manifesta llavors, en aquest cas una sensació de calor, enrogiment, inflor o fins i tot dolor.

L’agressió pot adoptar diferents formes. Pot ser una infecció causada per un patogen com un virus o bacteris. També és possible que l’assalt sigui físic, com ara una lesió o una picada d’animal.

En alguns casos especials, les falses amenaces són la causa de la inflamació. Això passa especialment en cas de reacció al·lèrgica. També cal esmentar patologies autoimmunes o autoinflamatòries. En aquest cas, el cos lluita contra una amenaça que no és una amenaça. La inflamació pot esdevenir crònica.

Precisament, la CBD o cannabidiol tindria efectes beneficiosos contra aquest tipus d’inflamació que dura un llarg període, fins a diversos mesos o fins i tot anys.

Què és el CBD?

El CBD o cannabidiol és un dels components del cànem o el cànnabis. Aquest cannabinoide té la particularitat de no ser psicotròpic i no provoca dependència, a diferència d’altres molècules presents en aquesta planta.

Ce producte comercialitzat més sovint en forma d’oli de cannabidiol té moltes propietats terapèutiques. En particular, combatria certes inflamacions i reduiria certs dolors inflamatoris.

CBD contra la inflamació: moltes aplicacions prometedores

Nombrosos estudis realitzats a tot el món tendeixen a confirmar els efectes beneficiosos del CBD contra la inflamació. Aquesta molècula en particular ho permetriamillorar la resposta del cos contra patologies autoimmunes i per controlar el dolor de tipus neuropàtic.

La publicació mèdica subratlla, a més, l'interès del CBD pel desenvolupament de remeis eficaços per combatre la inflamació. Aquesta substància permetria establir un tractament per superar la inflamació i l’estrès oxidatiu associat.

També s'ha difós una recerca interessant en l'àmbit Revista científica PLOS One, destacant els efectes beneficiosos del cannabidiol sobre les malalties inflamatòries de l’intestí.

Finalment, val la pena destacar els usos possibles i coneguts del CBD en atletes. Aquests últims presenten un risc molt elevat de patir malalties cròniques i lesions. Sigui quina sigui la situació, tot comença amb la inflamació després de l’estrès o el xoc físic. Molts atletes de primera línia utilitzen cannabidiol per controlar el dolor.

És interessant observar que aquesta substància ara es pot consumir sense risc de desqualificació. Han passat els dies en què es prohibia el CBD. A partir del gener del 2018, l'Agència Mundial Antidopatge va eliminar el cannabidiol de la llarga llista de substàncies controlades. Així, els atletes poden prendre oli de CBD o altres comestibles sense arriscar-se a ser eliminats d’una competició.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.