L'explosió al port de Beirut: els resultats ...

0 3

Segons una estimació, divulgada dilluns pel Banc Mundial, l'explosió al port de Beirut va causar danys i pèrdues econòmiques entre 6,7 i 8,1 milions de dòlars i el Líban necessita amb urgència de 605 a 760 milions de dòlars per aixecar-se.

L'explosió de gran part del port de Beirut i la ciutat el 4 d'agost va causar danys materials a l'ordre de 3,8 milions de dòlars a 4,6 milions de dòlars, mentre que es van produir pèrdues econòmiques. la caiguda de la producció en els diversos sectors de l'economia, representen entre 2,9 i 3,5 milions de dòlars, segons els resultats d'aquesta "avaluació ràpida de danys i necessitats" ("Avaluació ràpida de danys i necessitats") realitzada conjuntament amb l'ONU i la Unió Europea entre 5 i 31 d’agost.

Transport, cultura i allotjament com a prioritat

Els sectors més afectats són l'habitatge, el transport i el patrimoni cultural (inclosos els llocs religiosos i arqueològics, monuments nacionals, teatres, arxius, biblioteques i altres monuments), segons el Banc Mundial.

La institució de Washington ha quantificat les necessitats immediates de reconstrucció, a finals de 2020, de 605 a 760 milions de dòlars i d'1,18 a 1,46 mil milions de dòlars per a l'any 2021. És el sector transport més necessitats, seguit de cultura i habitatge. A nivell macroeconòmic, el Banc Mundial assenyala que "l'explosió va provocar tres efectes econòmics importants: pèrdues d'activitat econòmica causades per la destrucció de capital físic, interrupció del comerç i pèrdua d'ingressos pressupostaris".

El Líban només podrà comptar amb "ajuda internacional i inversió privada"

Com a resultat, s’espera que el producte interior brut del Líban s’enfonsi 0,4 punts addicionals el 2020 i 0,6 punts l’any vinent, segons les seves previsions. Fins i tot abans de l’explosió, que va destruir o danyar les cases d’unes 300.000 persones, el Líban s’enfrontava a una crisi polifacètica (econòmica, financera i monetària) que, agreujada pels efectes de la pandèmia Covid-19, ja havia provocat el Banc Mundial preveu un descens del PIB del 10,9% el 2020.

Però "el desastre no només agreujarà la contracció de l'activitat econòmica, sinó que també empitjorarà la pobresa, que ja va afectar el 45% de la població just abans de l'explosió". Si el país, atesa la seva "insolvència" i la seva "falta de reserves de divises", només pot comptar amb "ajuda internacional i inversions privades", "ha d'implementar imperativament un programa de reforma. jutja l'organització econòmica "creïble" per "prevenir la corrupció i trencar el control de l'elit".

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.