L’advocat de l’actor Danny Masterson nega i denuncia acusacions de violació: persones

0 0

D'ANDREW DALTON | La premsa associada

LOS ANGELES - L'actor del programa "Aquella dècada dels 70", Danny Masterson, acusat de violar tres dones, va fer la seva primera aparició divendres en una sala judicial de Los Angeles, on el seu advocat va declarar la seva innocència i va denunciar els càrrecs contra ell com a "polititzats".

Masterson, de 44 anys, que va quedar en llibertat sota fiança des de la seva detenció de juny, es va presentar al jutjat amb un vestit blau i una màscara facial al costat dels advocats Tom Mesereau i Sharon Appelbaum, mentre les tres dones seien a la galeria.

Masterson no va presentar cap reclamació, però Mesereau va dir que els càrrecs, basats en fets de gairebé 20 anys, eren el resultat d’un bombo injust des dels mitjans de comunicació i de la pressió per processar el seu client mentre el fiscal del districte del comtat de Los Angeles, Jackie Lacey, s’enfronta a unes eleccions.

"Hi ha hagut reiterats intents de polititzar aquest cas", va dir Mesereau, que també va representar a Bill Cosby i Michael Jackson en els seus casos de mala conducta sexual. "No és absolutament culpable i ho demostrarem".

El fiscal adjunt del districte, Reinhold Mueller, va qualificar les declaracions de "pura especulació, sense cap base de fet".

Mesereau va parlar mentre el jutge estava considerant les sol·licituds dels mitjans de comunicació per permetre les càmeres de mitjans als tribunals, que va aprovar.

Mesereau va argumentar que la presència mediàtica seria perjudicial injustament per Masterson i afectaria els possibles jurats.

"Volem fer tot el possible per disminuir les càmeres i l'ambient circense que han impregnat aquest cas", va dir l'advocat. "Simplement intentem protegir els seus drets".

El jutge del Tribunal Superior, Miguel T. Espinoza, també va denegar una sol·licitud de la defensa per a una ordre de protecció que segellés els expedients i impedís que la policia, els fiscals i els possibles testimonis revelessin informació dels casos als mitjans de comunicació, però va dir que reconsideraria una petició similar més endavant.

La defensa ha presentat documents per demanar que es denunciï la denúncia penal contra Masterson com a insuficient. Es celebrarà una audiència sobre el tema abans que es demani a Masterson que presenti una demanda.

L'arrest de Masterson es va produir després d'una investigació de tres anys que va resultar en el rar processament d'una famosa figura de Hollywood a l'era #MeToo. Malgrat desenes d’investigacions, la majoria no ha provocat cap càrrec basat en la manca d’evidències ni en passar massa temps.

Uns 20 amics i simpatitzants van acompanyar Masterson al jutjat, que estava a la sala del jutjat amb ell mentre esperava la vista, però només uns pocs van poder entrar a la sala a causa dels requisits de distanciat del coronavirus.

Va parlar només per respondre "sí" a les preguntes del jutge.

Masterson està acusat de tres delictes de violació per força o por. Els fiscals denuncien que va violar una dona de 23 anys en algun moment del 2001, una dona de 28 a l'abril del 2003 i una dona de 23 anys entre octubre i desembre del 2003. Els fiscals van dir tots els presumptes atacs va passar a casa seva.

Podria arribar a ser condemnat a 45 anys de presó.

Ni Masterson ni els seus advocats ni les tres dones van parlar amb els periodistes fora del jutjat.

Aquest article va aparèixer per primera vegada (en anglès) a https://www.mercurynews.com/2020/09/20/actor-mastersons-lawyer-denies-and-denounces-rape-charges/

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.